Το χαδιάρικο γαϊδούρι που πονοκεφαλιάζει τον Δήμο Αγίας Νάπας (pic)

0
142

γαιδουριΕνα κυπριακό γαϊδούρι, δεμένο σε πεζοδρόμιο κεντρικού τουριστικού δρόμου με ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αγία Νάπα, έχει τη δική του ιστορία. Εδώ και λίγες βδομάδες απασχολεί τις μισές Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης της επαρχίας Αμμοχώστου. Η περίπτωση ξεπέρασε τα όρια της Αγίας Νάπας και προβληματίζει ντόπιους και ξένους, κατά πόσο αποτελεί υπόθεση κακοποίησης ζώου ή όχι. Μετά από χιονοστιβάδα καταγγελιών στον «Φ» τις τελευταίες μέρες και διερευνώντας την περίπτωση του γαϊδουριού στο οποίο δόθηκε και συγκεκριμένο όνομα, διαπιστώσαμε από αστυνομικές πηγές ότι τα ντράβαλα του γαϊδουριού άρχισαν πριν μερικές βδομάδες με αφορμή την αντιδικία δυο ανθρώπων στην Αγία Νάπα. Ο ένας, για να εκδικηθεί τον άλλο, έδεσε το γαϊδούρι στο πεζοδρόμιο και διόρισε αλλοδαπό υπεύθυνο για την ασφάλειά του, αλλά και να εισπράττει κάποιο ποσό από τους τουρίστες που θέλουν να φωτογραφηθούν μαζί του.

gaidouri-ponokefaliazei-ton-dimo-agias-napas

Ωστόσο, η εμφάνιση του γαϊδουριού σε κεντρικό σημείο της Αγίας Νάπας δεν βρήκε σύμφωνο τον δήμο για δυο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι η ακαλαισθησία που προκαλείται, ενώ ο δεύτερος είναι το γεγονός ότι καθάρισε κάθε λουλούδι και πρασινάδα στην περίμετρο που η ζωή το έφερε δεμένο στο κέντρο τουριστικού δήμου. Η παρέμβαση της Αστυνομίας δεν έλυσε το ζήτημα, αφού, όπως διαπιστώθηκε, το γαϊδούρι ήταν αδειούχο ως προς τα πιστοποιητικά του, ενώ καμιά νομοθεσία δεν απαγορεύει σ’ ένα γαϊδούρι να βρίσκεται δεμένο κάτω από σκιερό μέρος, εφόσον το αφεντικό του το έχει καθαρό και κυρίως μαζεύει τα περιττώματα που κατά διαστήματα απελευθερώνει στο πεζοδρόμιο. Ακολούθως κλήθηκε το Κτηνιατρείο, άντρες του οποίου παρακολούθησαν τη διαβίωση του ζώου επί ώρες. Όπως αποφάνθηκαν, το γαϊδούρι όχι μόνο δεν υφίσταται κακοποίηση, αλλά στο κεντρικό σημείο της Αγίας Νάπας όπου η τύχη το έδεσε, δείχνει να το απολαμβάνει. Μάλιστα, ο αφιλότιμος, από τα πολλά χάδια που δέχεται από τους τουρίστες, έγινε και χουιλής, ξεχωρίζοντας τους άντρες από τις γυναίκες και εκφράζοντας, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, την ευαρέσκειά του, κάθε φορά που τον χαϊδεύει κάποια τουρίστρια.

Μη έχοντας πλέον τι άλλο να κάνει, η Αστυνομία της Αγίας Νάπας και σε συνεννόηση με την Αστυνομική Διεύθυνση της Αμμοχώστου ετοιμάζουν αστυνομικό φάκελο υπόθεσης, ο οποίος θα αποσταλεί στη Γενική Εισαγγελία της Δημοκρατίας στη Λευκωσία. Έτσι, ίσως για πρώτη φορά στα χρονικά της Νομικής Υπηρεσίας του κράτους, η Εισαγγελία θα κληθεί να γνωματεύσει κατά πόσο υπάρχει νομικός τρόπος να μετακινηθεί ο κυπριακός χουϊλής γάιδαρος από το κέντρο της Αγίας Νάπας ή ελλείψει σχετικού νόμου θα παραμείνει δεμένος στο πόστο του, απολαμβάνοντας από σοκολάτες και κρουασάν μέχρι και τα αγγίγματα των τουριστριών.

 

Πηγή: Φιλελεύθερος