Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις κορμί “λαμπάδα” το Πάσχα – Του Αναστάσιου Ρουσιά

0
549

Άρθρο του γυμναστή Αναστάσιου Ρουσιά του ιδιοκτήτης του  “BodyArt” στο Παραλίμνι:

bbnn

“Προπόνηση για κορμί «λαμπάδα» το Πάσχα

..γιατί το αρνί τρώγεται χωρίς τύψεις όταν έχεις ήδη κάψει τις θερμίδες που θα σου δώσει.

Θεωρητικά η νηστεία του Πάσχα είναι μια περίοδος χαμηλής πρόσληψης θερμίδων αφού στερούμε από τον οργανισμό μας το κρέας και το λάδι. Σήμερα όμως με τόσες νηστήσιμες προτάσεις στο τραπέζι μας, όπως τα μακαρόνια και τα θαλασσινά οι θερμίδες και τα λιπαρά δεν αποφεύγονται. Και εκεί που νομίζεις ότι νηστεύεις, η μαγειρίτσα και το αρνί της Κυριακής ολοκληρώνουν την έκρηξη θερμίδων στο σώμα σου.

Γι’ αυτό το λόγο η σωστή άσκηση είναι ένα απαραίτητο στοιχείο αυτές τις μέρες. Το Cardio και γενικότερα οι ασκήσεις με έντονο κάψιμο λίπους, μπορούν να θεωρηθούν μια καλή προπόνηση το συγκεκριμένο διάστημα. Η καλύτερη πρόταση από εμάς είναι η κυκλική προπόνηση αντοχής σε ολόκληρο το σώμα, βάζοντας τους μυείς μας να δουλεύουν σε mode αντοχής για να κάψουν.

Προτεινόμενη προπόνηση:

Ξεκινούμε με ένα συστηματικό πρόγραμμα, εννοώντας τουλάχιστον 3 φορές την βδομάδα, με low tempo τρέξιμο σε χαμηλή ταχύτητα, για πολλά χιλιόμετρα αυξάνοντας σταδιακά ανάλογα από τις δυνατότητες του καθενός για περίπου 30’. Συνεχίζουμε με Leg working, όπου σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε την δύναμη, την ταχύτητα, την ευελιξία και την αντοχή, πράγμα που θα κάνει την επόμενη φορά πιο εύκολο το τρέξιμο μας, άρα πιο πολλά χιλιόμετρα. Μερικά παραδείγματα για leg working είναι: αναπηδήσεις με το ένα πόδι, προβολές, καθίσματα. Συνεχίζουμε με ασκήσεις για χέρια όπως έλξεις, μπάρα, βαράκια. Τελειώνουμε με core training όπως: κοιλιακούς, ραχιαίους. Τελειώνουμε πάντα με μια γερή δόση διατάσεων

Για τις γυναίκες αλλά και για όσους άντρες το έχουν ανάγκη, προτείνουμε ένα δυνατό cardio πρόγραμμα τουλάχιστον 1 φορά την βδομάδα, όπως είναι το GRIT CARDIO όπου διαρκεί 30 λεπτά και βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία, την αύξηση της ταχύτητας και τη μεγιστοποίηση καύσης θερμίδων (500 θερμίδες/30 λεπτά!!!).

Τελειώνοντας, τονίζουμε ότι γυμνάζουμε όλες τις μυϊκές ομάδες με την πιο πάνω προπόνηση ή ακόμα και σε συνδυασμό μυϊκών ομάδων σε ξεχωριστές προπονήσεις μέσα στην ίδια βδομάδα, για να δούμε ένα καλό αποτέλεσμα και να απολαύσουμε ξέγνοιαστοι τα εδέσματα του Πάσχα.

se

Λίγα λόγια Λίγα λόγια γα το “BodyArt by Anastasios Roushias”:

Το “BodyArt by Anastasios Roushias” είναι ένα νέο γυμναστήριο στο Παραλίμνι, που ήρθε για να αλλάξει τη ζωή μας. Με βασική φιλοσοφία το “FUNCTIONAL TRAINING” (Λειτουργική Προπόνηση) και “CROSSFIT” απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών (5-75 ετών) και σε όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης, τόσο σε άντρες, όσο και σε γυναίκες. Δεν πρόκειται για ένα ακόμη κλασσικό γυμναστήριο με όργανα.

-Αναστάσιος Ρουσιά

– Γρίβα Διγενή 28 Παραλίμνι

– 99344178