Θλίψη για τους νεκρούς της ασφάλτου… Στους 6 πριν βγει ο Φεβρουάριος

0
127

Τους έξι έφτασαν ήδη οι νεκροί  Παγκύπρια συνεπεία, των τροχαίων οδικών συγκρούσεων, αν και βρισκόμαστε ακόμη, σχεδόν στα μισά του μήνα Φεβρουαρίου.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η αστυνομία καθημερινά με τις διαδοχικές εκστρατείες ελέγχου και πρόληψης που πραγματοποιεί στους δρόμους. Ωστόσο παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της αστυνομίας βλέπουμε νέους ανθρώπους και όχι μόνο να χάνονται άδικα, θυσία στον Μολώχ της ασφάλτου.

Ο ανθρώπινος παράγοντας φαίνεται να διαδραματίζει τον σημαντικότερο ρόλο, σύμφωνα και με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν για τα τροχαία δυστυχήματα που καταγράφονται στην Κύπρο. Σε αρκετές περιπτώσεις οδηγοί άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, αφού οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλης η προκάλεσαν οι ίδιοι τον θάνατο δεν άλλους συνανθρώπους τους.

Την ίδια ώρα, η απροσεξία και η αμέλεια των οδηγών επίσης καταγράφεται ως ένας σημαντικός παράγοντας που οδήγησε σε δυστυχήματα στην χώρα μας. Επιπλέον, τόσο η υπερβολική ταχύτητα, η απρόσεκτη διακίνηση πεζών, αλλά και η μη συμμόρφωση των Κυπρίων οδηγών στα σήματα τροχαίας οδήγησαν σε θανατηφόρα τροχαία και απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Πηγή: cyprustimes.com