Θέση υπέρ του ΘΟΚ πήρε ο ΔΗΣΥ σχετικά με την απόφαση της Σωτήρας

0
249
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:

Στο Pet Galaxy (By Tasos Kefalas) στο Παραλίμνι θα βρείτε τα ΠΑΝΤΑ: Τροφές, πολλά αξεσουάρ, και ό,τι άλλο επιθυμείτε από τις καλύτερες εταιρείεςΝέα ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός στην οποία σημειώνει ότι από πλευράς του θα γίνουν ενέργειες κατανόησης των πρακτικών θεμάτων στα οποία αναφέρεται στην πρόσφατη ανακοίνωση του το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας προς επίλυσή τους, επιτρέποντας σύντομα την παρουσία της παράστασης εκεί.

Η προηγούμενη ανακοίνωση του ΔΗΣΥ προκάλεσε αντιδράσεις και πολλαπλά σχόλια, καθώς χαρακτηρίστηκε «ποντιοπιλατική».

«Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου στην προσπάθεια του να θίξει θέματα ταμπού βοηθώντας στην κατανόηση τους από την κοινωνία ανοίγοντας ένα δημόσιο διάλογο. Είναι φανερό πως η θεατρική παράσταση ‘Cock’, ακόμα και ‘εν τη απουσία της’, βοήθησε σε αυτό το διάλογο» αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

Ο ΔΗΣΥ υποστηρίζει ότι «στηρίξαμε συνειδητά και ξεκάθαρα την ελευθερία σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου ενώ στηρίζουμε σθεναρά το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού.

»Στηρίξαμε έμπρακτα σημαντικά βήματα της ΛΟΑΤΙ κοινότητας όπως την Πολιτική Συμβίωση, την ποινικοποίηση του δημόσιου ομοφοβικού και τρανσφοβικού λόγου και δώσαμε το παρών μας από  τη πρώτη χρονιά στη Πορεία Υπερηφάνειας ενώνοντας την φωνή μας στην ανάγκη αποδοχής της διαφορετικότητας.

»Δώσαμε μάχες για την ελευθερία λόγου, έκφρασης & άποψης και ανάδειξης πολιτιστικών & πολιτισμικών έργων.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι διαφωνεί κάθετα με κάθε μορφή στέρησης και παρεμπόδισης άσκησης αυτών των ελευθεριών και εκφράζει την πεποίθηση πως «η οποιαδήποτε λογοκρισία, είτε άμεση είτε έμμεση μας βλάπτει όλους».