Τελικά… η αστυνομία πίσω από την νέα επίσημη σελίδα του cy Police checkpoints

0
247

Πονοκέφαλο στην αστυνομία προκαλεί εδώ και πάρα πολύ καιρό η δημιουργία της σελίδας «cy police checkpoints» καθώς και τα διάφορα Anti-Radar γκρουπ στο Facebook, όπου χρήστες του διαδικτύου έχουν συσπειρωθεί και αλληλοενημερώνονται για ραντάρ που στήνουν αστυνομικοί στους δρόμους.
Όταν οι σελίδες έκαναν την εμφάνιση τους και μετά την απήχηση τους που εξελίχθηκε ραγδαία, η αστυνομία, όπως είχε ανακοινώσει, πραγματοποίησε σύσκεψη στο Αρχηγείο αστυνομίας, στην οποία παρόντες ήταν η Τροχαία, το ΤΑΕ, το Τμήμα Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αλλά και άλλοι εμπλεκόμενοι λειτουργοί, όπου συζητήθηκε το ζήτημα και έψαχνε τρόπους για να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης, είχε αναφέρει ότι «το ζήτημα δεν είναι σε καμιά περίπτωση το «κατέβασμα» του εν λόγω γκρουπ, αλλά η μελέτη για το πώς αξιοποιείται ένα εργαλείο σαν αυτό».
Επί τούτου, η αστυνομία προχώρησε στη σύσταση ειδικής επιτροπής για να μελετήσει τα δεδομένα με σκοπό τη θέσπιση νομοθεσίας απαγόρευσης  των συγκεκριμένων σελίδων στο διαδίκτυο ή εφαρμογών στα κινητά.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου η Κύπρος ζήτησε και την συνδρομή της Europol αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Παρόλα αυτά μέχρι στιγμής δεν έχει διαφοροποιηθεί οτιδήποτε και τα μέλη της σελίδας cy police checkpoints (ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες) συνεχίζουν να ενημερώνουν τους πολίτες για την ύπαρξη αστυνομικών σε διάφορα σημεία.
Ως εκ τούτου, μέχρι την θέσπιση νομοθεσίας (εάν και εφόσον και είδομεν), αστυνομικοί που έχουν γίνει «big brother» στο διαδίκτυο και παρακολουθούν τα πάντα, έλαβαν οδηγίες για να προχωρήσουν με μια διαφορετική μέθοδο.
Τον τελευταίο καιρό έκανε την εμφάνιση της στο facebook μια νέα σελίδα με την ονομασία «cy police checkpoints Official», στην οποία άρχισαν να γίνονται μέλη εκατοντάδες χρήστες.

Σύμφωνα έγκυρες πηγές μας, πίσω από την εν λόγω σελίδα βρίσκεται η αστυνομία, μέλη της οποίας έλαβαν οδηγίες για να δημιουργήσουν την εν λόγω σελίδα, στην ουσία για αντιπερισπασμό, αφού παραπέμπει σ την επίσημη σελίδα του cy police checkpoints.
Έτσι τα μέλη της αρχικής σελίδας θα γίνουν μέλη και στην νέα σελίδα, και οι αστυνομικοί θα βλέπουν ποιος δημοσιεύει και τι, θα μπορούν να διαγράφουν τις αναρτήσεις ενώ θα μπορούν να «παγιδεύουν» οποιοδήποτε που μπορεί να υποπέσει σε ποινικό αδίκημα, πχ να δημοσιεύσει προσωπικά δεδομένα.
Η εν λόγω είδηση εάν διαψευστεί, είναι για ευνόητους λόγους που οποιοσδήποτε μπορεί να αντιληφθεί.
Πηγή: reporter.com.cy