«Αν τα αμπελοπούλια ήταν έγκλημα, πρώτος εγκληματίας θα ήταν ο Θεός»

2
7089

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές για τα αμπελοπούλια. Κυνηγοί, ακτιβιστές, οικολόγοι, Αρχές της Δημοκρατίας και των Βάσεων βρίσκονται επί ποδός για το μείζον θέμα που ανακινείται συνεχώς τις τελευταίες μέρες αφετέρου μετά από την εφαρμογή του νόμου για αυστηρότητες ποινές κι αφενός μετά την εντονότερη δράση των ακτιβιστών.

Με μια εκδήλωση διαμαρτυρίας που όμοια της δεν έχει διοργανωθεί ξανά στην Κύπρο, χιλιάδες κυνηγοί από όλες τις Επαρχίες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι με βασικό αίτημα την απομάκρυνση των ακτιβιστών της CABS από την Κύπρο, ενώ διαμαρτυρήθηκαν για τις φόλες με τις οποίες γέμισαν χωράφια σε Λάρνακα και Ελεύθερη Αμμόχωστο, τον ζήλο που δείχνει ο ουλαμός της ΜΜΑΔ για τη λαθροθηρία το τελευταίο διάστημα καθώς και για τα υψηλά πρόστιμα.

Στο πλευρό των κυνηγών των αμπελοπουλίων και ο Πρωτοσύγκελος Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Καράς, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε «θέλουμε να συνεχίζουμε την παράδοση μας. Είναι παράδοση. Δεν είναι ούτε έγκλημα ούτε παράπτωμα. Διότι τότε πρώτος εγκληματίας θα ήταν ο Θεός που τα έστελλε στην έρημο στους Ισραηλίτες για να επιβιώσουν».

Στην εκδήλωση οι κυνηγοί άρχισαν τη συλλογή υπογραφών ούτως ώστε το θέμα να οδηγηθεί εκ νέου στη Βουλή. Όπως οι ίδιοι σημειώνουν, θέλουν να αξιοποιήσουν πλήρως το γεγονός πως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και θα πιέσουν τις καταστάσεις όσο μπορούν μέχρι τη δικαίωση.