Σπουδαία κίνηση από τους μαθητές του λυκείου Φώτη Πίττα (video)

0
635
Διαφήμιση:

chrisobook1

Βιβλιοπωλείο Χρύσω Ηλιάδη (Chrisobookshop gift priting) στην Δερύνεια. Εδώ θα βρείτε βιβλία για όλες τις ηλικίες, σχολικές τσάντες, γραφική ύλη, υλικά για ζωγραφική και ό,τι άλλο επιθυμείτε!

 
Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Δημιουργώ και προσφέρω από τους μαθητές του Λυκείου Φώτη Πίττα και του ΠΑΣΥΚΑΦ Αμμοχώστου, οι οποίοι έφτιαξαν βραχιολάκια της Αγάπης, στέλνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα στους ανθρώπους που περνάνε κάποιες δύσκολες καταστάσεις, ότι δεν είναι μόνοι.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ, κ. Κούλλα Ιωάννου Χριστουδούλου, εξήρε την πολύ μεγάλη πρωτοβουλία και προσπάθεια των μαθητών, αλλά και καθηγητών του σχολείου, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι “οι μαθητές του Λυκείου Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα έδωσαν το συλλογικόν παρόν τους με τη δράση τους,στη μάχη κατά του καρκίνου”.
Διαβάστε αναλυτικά το post της κ. Κούλλας Ιωάννου στο Facebook. Δείτε και το βίντεο:

koullaΔυο καρδιές τοποθετημένες με τόση αγάπη σε ένα «βραχιολάκι»! Το βραχιολάκι της αγάπης όπως τόσο όμορφα το ονόμασαν οι αγαπημενοι μαθητές του Λυκείου κοκκινοχωριων Φώτη Πίττα!

Σύνθημα τους «Δημιουργώ και προσφέρω!!» Τί να πούμε; Νοιώσαμε πολύ περήφανοι για αυτους σημερα και οι ιδιοι μαθητές θα πρεπει να είναι πολύ περήφανοι για τον εαυτό τους!

Με αυτό το απλό βραχιολάκι αλλά το ξέχειλο από νοήματα , δημιουργία δική τους, οι μαθητές του Λυκείου Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα έδωσαν το συλλογικόν παρόν τους με τη δράση τους,στη μάχη κατά του καρκίνου!! Τα αγαπητά μας παιδιά, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι φίλοι μας ,σήμερα στο δικό τους σχολείο έδωσαν μια άλλη πινελιά!

Εκεί τους τονίσαμε ότι η μόρφωση δεν είναι μόνο τα πολύτιμα γράμματα, μόρφωση είναι και ο τρόπος συνεργασίας, η αλληλεγγύη αλλά και το να ξέρουμε να ζούμε σε ένα κόσμο όπου να κατανοούμε τον πόνο του συνανθρώπου μας και να αναγνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η ηθική και έμπρακτη στήριξη πρός όλο τον κόσμο που υποφέρει με κάποιον τρόπο…

Με αυτές τις κινήσεις,όπως η δική τους «υφαίνουμε την αλλυλεγγύη”και δίνουμε ελπίδα και προοπτική στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν από καρκίνο και όχι μόνον!


Τα παιδιά μας έστειλαν πολλα μηνύματα σήμερα …και πρέπει να είναι περήφανοι για αυτό! Σε αυτό τον αγώνα σήμερα πρωταγωνιστές ήταν οι ίδιοι οι μαθητές , οι εκπαιδευτικοί τους, οι γονείς τους…

Σας ευχαριστούμε πολύ εκ μέρους του ΠΑΣΥΚΑΦ για ό,τι κάνετε ,δείχνοντας ότι στη μικρή μας χώρα , την Κύπρο μας, υπάρχει η ανθρωπιά και ότι τα παιδια βάζουν πάνω από πολλές άλλες αντιλήψεις την αλλυλεγγύη των ανθρώπων.


Κανείς δεν αρρωσταίνει με καρκίνο από επιλογή. Για αυτό ο καρκίνος πρέπει να αφορά όλους μας …και πρέπει τα παιδια να έχουν στο μυαλό τους και στην έγνοια τους την πρόληψη του! 
Να νοιάζονται τα παιδιά μας για τους εαυτούς τους! Να αγαπάνε τον εαυτό τους, να τρώνε υγιεινά, να ζουν υγιεινά και να γυμνάζονται! Η πρόληψη είναι η μεγαλύτερη θεραπεία!


Εν κατακλείδι εκφράζω τα συγχαρητήρια μου στο σχολείο σας , στο διευθυντή κ. Αδάμο Σεργίου και την υπεύθυνη καθηγήτρια της σημερινής εκδηλωσης κα. Χαρά Παπανίκα και ολους τους καθηγητές ,που δίνουν μεγάλη σημασία στην ευαισθητοποίηση και ενεργή συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών, ώστε οι προυποθέσεις αλλά και η αποτελεσματικότητα των προσπαθειών μας να γίνεται δυνατότερη και καλύτερη! Σύνθημα όλων μας «ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΖΩΗ». ΕΥΓΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ!! Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!!

Η πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ Αμμοχώστου
Κουλα Ιωάννου Χριστοδουλου