Σήμερα ο πρώτος μεγάλος αγώνας motocross στο Παραλίμνι

0
618

Η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου είναι η διοργανώτρια λέσχη που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή του 1ου Παγκύπριου αγώνα motocross την νέας αγωνιστικής περιόδου, μια σεζόν που ξεκινά σήμερα Κυριακή από την πίστα της Λίμνης, στο Παραλίμνι.

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου:

Από την επαρχία Αμμοχώστου κάνουμε αρχή τους αγώνες μοτοκρός της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας για την αγωνιστική περίοδο 2017-18. Η πρώτη αγωνιστική συνάντηση θα γίνει στις 24/09/2017 στις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις αγώνων μοτοσικλέτας Λίμνης στο Παραλίμνι.

Τα μεγάλα ονόματα του Κυπριακού μοτοκρός αναμένεται να δώσουν δυναμικά το παρόν τους, προκειμένου να μαζέψουν τους πρώτους σημαντικούς βαθμούς του πρωταθλήματος που θα τους δώσει ώθηση και δύναμη για να ακολουθήσουν και να διεκδικήσουν το εννέα αγώνων πρωτάθλημα.

Η νέα πίστα έχει κατασκευαστεί και εγκριθεί από τη Κ.Ο. Μοτοσικλέτας πριν λίγους μήνες. Έχει μήκος 1750 μέτρα και 8 μέτρα πλάτος. Διαθέτει 6 μεγάλα άλματα κυρίως τραπέζια από 25 μέχρι και 35 μέτρα μήκος. Επίσης ανηφορικό άλμα σκράπ και 3 άλματα σκι.

Επίσης διαθέτει σαμάρια 15 και 8 μέτρων, ανοικτές, παρατεταμένες και ‘S’ στροφές. Το αυτόματο σύστημα ποτίσματος κάνει ποιο εύκολη τη δουλειά των μελών της λέσχης στο πότισμα, αφού σε πολύ λίγο χρόνο η πίστα μπορεί βρεχτεί προσφέροντας στις μοτοσικλέτες και αναβάτες πρόσφυση για καλύτερη και ποιό γρήγορη οδήγηση.

Η οργανωτική επιτροπή και τα μέλη της λέσχης κάνουν ότι είναι δυνατόν οι αθλητές και θεατές να απολαύσουν τον αγώνα και τη μέρα τους. Έχει πρόσφατα ολοκληρωθεί και η κερκίδα χωρητικότητας 300 θέσεων η οποία έχει 100% θέαση του αγωνιστικού χώρου ώστε οι θεατές να μην χάνουν τις μονομαχίες των αναβατών στη πίστα.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του αθλητικού κανονισμού των παραρτημάτων του, τον πειθαρχικό κώδικα αγώνων μοτοσικλέτας της Κυπριακής ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας . Οι κατηγορίες που λαμβάνουν μέρος σύμφωνα με τη προκήρυξη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας είναι οι MX1, MX2, MX3, MX3OVER, MX4, MX85, MX65 και MXVET.

Οι αγώνες αρχίζουν στις 10:00 π.μ. και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 15:00 μ.μ.

Ευχαριστούμε θερμά τους Δήμους Παραλιμνιου και Σωτήρας για τη στήριξη τους στο σωματείο μας. Η συνεργασία μας σε όλα τα θέματα είναι άψογη όσον αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις όσο και για τα θέματα οδικής ασφάλειας. Ευχαριστουμε επίσης θερμά ολους τους χορηγούς και χορηγούς επικοινωνίας το radio politia, Sotiranews BikersTime.com, Online Magazine, vantage, magazine, Neammochostos. Ενημερώνουμε τους επισκέπτες του αγώνα που θα έρθουν με μοτοσικλέτες οτι έχει ετοιμάστει περιφραγμένος χώρος για την ασφαλή φύλαξη των μοτοσικλετών μέχρι το τέλος του αγώνα.