Σε εξέλιξη μεγάλο διπλωματικό παρασκήνιο για ΑΟΖ

0
126

Ένα μεγάλο διπλωματικό παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη με ευρωπαϊκά κράτη σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ.

Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι χθες βράδυ υπήρξε επικοινωνία Ντεσκάλτσι- Λακκοτρυπη, όπου  ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ιταλικού κολοσσού εξέφρασε τη συμπαράσταση της εταιρείας. «Όλη η προσπάθεια γίνεται από κοινού.  Χθες δεχθήκαμε τηλεφωνήματα από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ΑΟΖ και δεν εμπλέκονται στην παρούσα φάση, για να επαναλάβουν την ψήφο εμπιστοσύνης τους στις ενέργειες που γίνονται από πλευράς μας στην Κυπριακή ΑΟΖ.» Το γεγονός αυτό, σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, αποτελεί ένδειξη για το μέλλον των ενεργειακών μας σχεδιασμών παρά τα όσα γίνονται από την Τουρκία με σκοπό να υπάρξουν προβλήματα.

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ΕΝΙ, ωστόσο είναι λογικό ότι η εταιρεία δεν μπορεί να περιμένει για πάντα. «Να υπάρξουν εξελίξεις άμεσα, αυτό περιμένουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές.»

«Οι δηλώσεις και οι ενέργειες της Τουρκίας δεν βοηθούν την κατάσταση αλλά διαχρονικά δεν μας έμαθε σε κάτι διαφορετικό ο κ. Ερντογάν. Δεν θα μείνουμε στις δηλώσεις.»

Ο κ. Χριστοδουλίδης επανέλαβε ότι αυτό που προέχει είναι να φέρουν αποτέλεσμα οι διπλωματικές προσπάθειες για να φτάσει το γεωτρύπανο στον στόχο.

Πηγή: cyprustimes.com