Σε επιφυλακή οι κυπριακές αρχές μετά το μήνυμα Βρυξελλών για νεό τρομοκρατικό χτύπημα στην Ευρώπη

0
858

Οδηγίες για αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα Κυπριακά αεροδρόμια, έδωσε η Αστυνομία, μετά από το μήνυμα της Interpol για ενδεχόμενο τρομοκρατικό κτύπημα τις επόμενες μέρες, σε χώρα της Ευρώπης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, στο ΚΥΠΕ, «παρόλο που είναι αυξημένα τα μέτρα, ως γνωστό, έγινε μια αξιολόγηση της κατάστασης και δόθηκαν οδηγίες για αυξημένη ετοιμότητα και περαιτέρω αύξηση κάποιων υφιστάμενων μέτρων σε κάποιους χώρους, για προληπτικούς λόγους».

Το μήνυμα που σήμανε συναγερμό

Υπό αυξημένη επαγρύπνηση έχουν τεθεί οι αρμόδιοι στα αεροδρόμια της Κύπρου αλλά και της Ευρώπης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ένα μήνυμα στο twitter το οποίο έχει σταλεί σε ξένη αεροπορική εταιρεία, προειδοποιεί για τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη με αφορμή την επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το συγκεκριμένο μήνυμα βρίσκεται ενώπιον των κυπριακών αρχών. Η Αστυνομία έχει ήδη ενημερώσει το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας ενώ τα μέτρα αυξάνονται υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Πηγή:
ΚΥΠΕ, OffsiteCy