Σε δυναμικές κινητοποιήσεις κατέρχονται οι επιχειρηματίες της επ. Αμμοχώστου

0
759
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:

ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ FORSOS ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Η πολυετής και συνεχής επιτυχημένη πορεία του καταστήματος FORSOS ENTERPRISES στο Παραλίμνι (από το 1967!) το  βοηθά να γνωρίζει πλήρως τις ανάγκες των καταναλωτών και να προσφέρει το καλύτερο
Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι επιχειρηματίες-μέλη του ΤΕΒΕΑ, οι δήμοι και οι κοινότητες της επαρχίας Αμμοχώστου, καθώς βλέπουν ότι τα αιτήματά τους δεν ικανοποιούνται από την Κυβέρνηση.

Συγεκριμένα, οι διαμαρτυρίες αναμένεται να αρχίσουν εντός των επόμενων ημερών (θα σας ενημερώσουμε εντός των ημερών για τις ακριβείς ημερομηνίες). Ο σκοπός είναι να αναγνωριστεί το ΤΕΒΕΑ (Τουριστική Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου) ως το επίσημο επιμελητήριο της επαρχίας Αμμοχώστου, έτσι ώστε να προωθούνται τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν την επαρχία. Οι επιχειρηματίες της περιοχής, επιθυμούν να εκπροσωπούνται από άτομα που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σήμερα, που εκπρόσωπος της επαρχίας Αμμοχώστου στα κέντρα λήψεως αποφάσεων είναι το ΕΒΕΑ(Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου).

Το ΕΒΕΑ διοικούν Αμμοχωστιανοί πρόσφυγες, οι οποίοι όμως δραστηριοποιούνται και ζουν σε άλλες επαρχίες, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτήματα, αλλά και καχυποψία στους επιχειρηματίες και στους δήμους της ελεύθερης Αμμοχώστου, για το αν έχουν όντως φωνή στην εκτελεστική εξουσία, κάτι που σχεδόν όλοι αμφισβητούν.

Όπως σας έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ, ένα άλλο θέμα που απασχολεί τον επιχειρηματικό κόσμο της επαρχίας Αμμοχώστου, είναι ότι οι ιθύνοντες του ΕΒΕΑ, λόγω του ότι, όπως προαναφέραμε, είναι Αμμοχωστιανοί που όμως κατοικούν σε άλλες επαρχίες, “δεν μπορούν να “πιάσουν” τον σφυγμό και τις ανησυχίες των ανθρώπων της περιοχής και έτσι δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ποιά είναι τα πραγματικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες και οι δήμοι.”

Να θυμίσουμε ποιοί είναι οι λόγοι που όλοι οι Δήμοι και οι Κοινότητες της Ελεύθερης Επαρχίας  Αμμοχώστου αλλά και επιχειρηματικοί φορείς, ενωμένοι, με μια φωνή, διακήρυξαν τον Δεκέμβριο του 2012 δημιουργία του ΤΕΒΕΑ:

1.Την απελευθέρωση της πόλης, της Επαρχίας Αμμοχώστου αλλά και ολόκληρης της Κύπρου.

2.Τη μεταφορά στην Επαρχία Αμμοχώστου, όλων των κρατικών υπηρεσιών και φορέων της Αμμοχώστου όπως η Επαρχιακή Διοίκηση, το Δικαστήριο, το Κτηματολόγιο, η Πολεοδομία και όλες γενικά        οι κρατικές υπηρεσίες της Επαρχίας μέχρι την απελευθέρωση της Μητρόπολης μας.

3.Την προάσπιση των συμφερόντων της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου έναντι της άνισης μεταχείρισης που τυγχάνει συγκριτικά με τις άλλες Επαρχίες.

4.Την διεκδίκηση κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό αναπτύξεως κατ’ αναλογία της προσφοράς της Επαρχίας μας στο ΑΕΠ.

5. Τη δημιουργία Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχίας Αμμοχώστου για την διεκδίκηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων από τα ανταγωνιστικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

6.Την προώθηση του Τουρισμού , του Εμπορίου, της Βιομηχανίας, των Υπηρεσιών και γενικά κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Επαρχία Αμμοχώστου που θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και θα βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της.

Λευτέρης Ττάκκας