Ράλλυ 2017: Ειδικές αύριο και στην επ. Αμμοχώστου – Τεράστια επιτυχία

0
369

 

Με την αφρόκρεμα των οδηγών του θεσμού να βρίσκεται στη λίστα συμμετοχών, μια διαδρομή που συνδυάζει τα πάντα και μια σειρά καινοτομιών, το φετινό Ράλι Κύπρος (το οποίο αυτή τησ στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη) προσφέρει έντονες συγκινήσεις στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Να θυμίσουμε ότι στο Κάβο Γκρέκο την Κυριακή θα γίνουν δύο διαδρομές, ενώ η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στο λιμανάκι Αγία Νάπας, γεγονός το οποίο αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τους δήμους Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου, οι φορείς των οποίων άσκησαν έντονες πιέσεις στους διοργανωτές, προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή (και οικονομικά, για να μην “φορτωθούν” οι δήμοι ένα αρκετά μεγάλο ποσό).

itsosΌπως ανέφερε στην ιστοσελίδα μας ο δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Νάπας και πρόεδρος της επιτροπής Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Ζαννέτου “είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που θα πραγματοποιηθούν ειδικές διαδρομές ράλλι στην επαρχία Αμμοχώστου. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά event που έχουν γίνει στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα να υπάρχει και μεγάλη προβολή στο εξωτερικό.

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι θα υπάρχει και τηλεοπτική κάλυψη από το Eurosports, νομίζω τα λέει όλα. Μάλιστα θα υπάρχει και ελικόπτερο για πανοραμική κάλυψη.”

Όσον αφορά το διαδικαστικό μέρος, ο κ. Ζαννέτος αναφέρει ότι “οι δύο τελευταίες ειδικές, που θα πραγματοποιηθούν στο Κάβο Γκρέκο, θα αποτελέσουν και φέτος την Love Cyprus Golden Stage προσφέροντας χρηματικά έπαθλα στους νικητές.  Το άθροισμα του χρόνου των δύο Golden Stages θα αναδείξει και τους νικητές όπου ο πρώτος θα πάρει €10.000 και από €7.000 το πρώτο Κυπριακό πλήρωμα και το πρώτο πλήρωμα με αυτοκίνητο με κίνηση στους δύο τροχούς.

Στη συνέχεια τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς τη ράμπα του τερματισμού που φέτος θα γίνει στo Λιμανάκι της Αγίας Νάπας. Εκεί όπου στις 18:00 θα ολοκληρωθεί και η τριήμερη μάχη με το χρόνο.”“Θα ήταν παράληψη μου” καταλήγει, “να μην ευχαριστήσουμε τον ΚΟΤ, το ΤΕΒΕΑ και τους δημάρχους Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου για τις προσπάθειες που κατέβαλαν προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία.”

Λευτέρης Ττάκκας

*Με πληροφορίες από το cyprusrally.com.cy