Προσλαμβάνει άνεργους αντί να αγοράζει η υπηρεσίες ο Δήμος Δερύνειας

0
115

deruneiasimapoliΧέρι βοηθείας προς τους δημότες του, που έχουν «χτυπηθεί» από την ανεργία δίνει ο Δήμο Δερύνειας ο οποίος αποφάσισε όπως αντί να αγοράζει υπηρεσίες για εκτέλεση εργασιών καθαριότητας και ευπρεπισμού, όπως έκανε πάντα, εξυπηρετείται με την πρόσληψη άνεργων δημοτών.

Επίσης προσβλέπει στην ανακούφιση των ατόμων που παραμένουν χωρίς δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και στην εξοικονόμηση χρημάτων από την αγορά υπηρεσιών.

Η απόφαση του Δήμου Δερύνειας έχει ως στόχο την απασχόληση ανειδίκευτων εργατών για συγκεκριμένη περίοδο και όρους ώστε να εξυπηρετηθούν οι εποχιακές ανάγκες του Δήμου οι οποίες υπό άλλες προυποθέσεις θα εξυπηρετούνταν με την αγορά υπηρεσιών.

Ήδη ο Δήμος, προχώρησε για φέτος στην πρόσληψη δύο εργατών σε έκτακτη βάση για περίοδο ενός μήνα με κύρια καθήκοντα την καθαριότητα των πεζοδρομίων καθώς και την πρόσληψη άλλων δύο έκτακτων εργατών με μερική απασχόληση για συντονισμό της ομαλής λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς που λειτουργεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Να αναφέρουμε ότι το Δημαρχείο Δερύνειας από πέρυσι, εφαρμόζει την πρακτική πρόσληψης άνεργων δημοτών σε έκτακτη βάση για εργασίες οι οποίες διεκπεραιώνονταν με αγορά υπηρεσιών.