Πήγε να ανάψει θερμάστρα στο μπαλκόνι, άρπαξε ο καναπές και ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα στη Λευκωσία

0
321

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες βράδυ σε εξωτερικό χώρο μπαλκονιού στη Λευκωσία – Επεκτάθηκε σε διαμέρισμα – Στο Νοσοκομείο ο ιδιοκτήτης – Τραυματίστηκε στο κεφάλι προσπαθώντας να την σβήσει

Συγκεκριμένα, η ώρα 18.02 λήφθηκε κλήση στην Πυροσβεστική  για πυρκαγιά σε  ισόγειο διαμέρισμα 3 οροφής πολυκατοικίας στην οδό Πομπηίας  στο Καϊμακλί.

Στο σημείο ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πύλης Πάφου με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18.53. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε εξωτερικό χώρο μπαλκονιού και μεταφέρθηκε στην κουζίνα και το καθιστικό του διαμερίσματος δημιουργώντας εκτεταμένες ζημιές. Επίσης ελαφριές ζημιές από τον καπνό και τα θερμά αέρια έπαθαν όλοι οι χώροι του διαμερίσματος.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στην προσπάθεια του να κατασβήσει την πυρκαγιά τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε προληπτικά με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Η σύζυγος του η οποία επίσης βρισκόταν στο διαμέρισμα δεν έπαθε οτιδήποτε.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου σε συνεργασία με την Αστυνομία και διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω υπερθέρμανσης δοχείου το οποίο περιείχε  πετρέλαιο και ξύλινου υφασμάτινου καναπέ από την ακτινοβολία που εξέπεμπε η θερμάστρα και είχε εναποθέσει ο  ιδιοκτήτης στην βεράντα στην διαδικασία ανάμματος της.

Πηγή: cyprustimes.com