Παράνομη εργοδότηση Αμμόχωστος: Από Παραλίμνι ο ένας εργοδότης

0
3533
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:

Η Jermino Electrical Appliances στο Παραλίμνι, δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτρικών συσκευών από το 2000 και, από τότε, μας προσφέρει ό,τι ζητάμε για το σπίτι αλλά και τη φροντίδα μας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
“Στα γρήγορα”. Εδώ σχολιάζουμε εν συντομία τα γεγονότα, δημοσιεύουμε μικρές αλλά σημαντικές ειδήσεις και καταθέτουμε τις σκόρπιες σκέψεις μας.

 

Ιδιοκτήτης γνωστής εταιρείας στο Παραλίμνι φέρεται να είναι ο ένας εκ των πέντε συλληφθέντων, για παράνομη εργοδότηση αλλοδαπών. 

Θυμίζουμε ότι κατά την επιχείρηση της αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη, ελέγχθηκαν συνολικά 96 πρόσωπα, εκ των οποίων 36 Κύπριοι πολίτες, 43 κοινοτικοί και 17 υπήκοοι τρίτων χωρών.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, συνελήφθησαν συνολικά 10 υπήκοοι τρίτων χωρών για παράνομη απασχόληση, ενώ παράλληλα συνελήφθησαν πέντε εργοδότες για παράνομη εργοδότηση.

Να πούμε ότι το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης αλλοδαπού στηρίζεται στο άρθρο 14Β το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης αλλοδαπού στηρίζεται στο άρθρο 14Β του περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Νόμου Κεφ. 105 και προνοείται ποινή μέχρι και τρία (3) χρόνια ή χρηματική ποινή μέχρι 8.500 χιλιάδες ευρώ ή και τα δύο μαζί.

Βέβαια, σύμφωνα με έγκυρες πηγές της ιστοσελίδας μας, ο εν λόγω εργοδότης έχει… μπει εδώ και καιρό στο μάτι της αστυνομίας για παρόμοιας ή ίδιας φύσης αδικήματα και όπως μας αναφέρουν νομικοί κύκλοι, η ποινή αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυστηρή, μέχρι και φυλάκιση.

Φυσικά όλα αυτά που μας ανέφεραν οι πηγές της στήλης μας (Στα Γρήγορα), αποτελούν μια πρώτη ανάγνωση της υπόθεσης. Μέχρι την εκδίκασή της, ή στην εκδίκασή της μπορεί να αλλάξουν πολλά…