Παραλίμνι: Talk of the town η υπόθεση του δημάρχου

0
607
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:

ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ FORSOS ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Η πολυετής και συνεχής επιτυχημένη πορεία του καταστήματος FORSOS ENTERPRISES στο Παραλίμνι (από το 1967!) το  βοηθά να γνωρίζει πλήρως τις ανάγκες των καταναλωτών και να προσφέρει το καλύτερο“Στα γρήγορα”. Εδώ σχολιάζουμε εν συντομία τα γεγονότα, δημοσιεύουμε μικρές αλλά σημαντικές ειδήσεις και καταθέτουμε τις σκόρπιες σκέψεις μας.

 

Talk of the town έχει γίνει το θέμα που προέκυψε σχετικά με την παρέμβαση του γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, και την εισήγησή του να διερευνηθούν τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί με έξοδα του δήμου στην περιοχή Κάππαρη, σε τεμάχιο που ανήκει στον δήμαρχο Παραλιμνίου και στη σύζυγό του. Η υπόθεση άνοιξε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία.

Μάλιστα, στην… εξίσωση της καταγγελίας μπαίνει και η φράση “ηλικιωμένη και ανήμπορη γυναίκα” από την οποία ο κ. Πυρίλλης αγόρασε το τεμάχιο , υπονοώντας ότι ο δήμαρχος εκμεταλλεύτηκε την εν λόγω κυρία, αγοράζοντας το τεμάχιό της σε χαμηλή τιμή. Το γεγονός αυτό προσδίδει μεγαλύτερη βαρύτητα στην έτσι κι αλλιώς σοβαρή καταγγελία, καθώς εκτός από την ουσία της υπόθεσης, γίνεται ξεκάθαρα λόγος και για την ηθική του δημάρχου.

Όλα αυτά (φυσικά και) είναι καλό και πρέπον να διερευνηθούν, ωστόσο αυτό που δεν έχει γίνει κατανοητό είναι ο λόγος της διαρροής του θέματος στα ΜΜΕ (προφανώς) από την μεριά του γενικού ελεγκτή και σε τι αυτή αποσκοπεί. Η γενική εικόνα και διαπίστωση που επικρατεί στις συζητήσεις του κόσμου στα διάφορα στέκια στο Παραλίμνι, είναι ότι σπιλώνεται το όνομα και η υπόληψη ενός ανθρώπου από ανώνυμες καταγγελίες και υπόνοιες.

Τι αναφέρει ο δήμαρχος 

Θυμίζουμε ότι δήμαρχος στην απάντηση του αναφέρει ότι το τεμάχιο 26 αγοράσθηκε από εκείνον στην τιμή των 97,37 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και το τεμάχιο 82 στην τιμή των 104,88 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Δηλαδή το τεμάχιο 26 αγοράσθηκε σε πιο ψηλή τιμή κατά 84,5 % και το τεμάχιο 82 σε τιμή διπλάσια απ’ αυτήν που αγόρασε ο άλλος επιχειρηματίας ανάπτυξης γης σε παρακείμενο χωράφι στο τεμάχιο 47 έναντι 52,75 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Κάτι που σημαίνει πως, σύμφωνα με τον κ. Πυρίλλη, καταρρίπτονται όλα αυτά περί…εκμετάλλευσης

Το πιο πάνω γεγονός προκαλεί απορίες στον δήμαρχο, καθώς στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι λειτουργοί του Κτηματολογίου Αμμοχώστου απέκρυψαν από την Υπηρεσία σας τη συγκεκριμένη πράξη, για να εκδικηθούν τον Δήμαρχο Παραλιμνίου επειδή τον θεωρούν υπεύθυνο για τη μετακίνησή τους στην Αμμόχωστο, καταγγελίες που θα ήταν σωστό να διθερευνηθούν από την γενικό ελεγκτή.

Ο κ. Πυρίλλης, σχετικά με την ουσία του θέματος, δηλαδή την ανάπτυξη της περιοχής δίπλα από τη νεκρή ζώνη και εντός του επηρεαζόμενου τεμαχίου που ανήκει στον ίδιο, αναφέρει ότι τα έργα πραγματοποιήθηκαν πριν την αγορά του τεμαχίου από τον ίδιο. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο επιθεωρητής παραλιών του δήμου Γιώργος Οικονόμου, στο χθεσινό “φύλλο” της εφημερίδας “Πολίτης”.

Καλό θα ήταν λοιπόν, προτού διαρρεύσει το θέμα, να υπήρχαν αποδείξεις προκειμένου να μην θίγονται τιμές και υπολήψεις από ανώνυμες καταγγελίες. Αν αυτές (σ.σ οι αποδείξεις) υπάρξουν στην πορεία, εδώ θα είμαστε να τα πούμε.