Ο δολοφόνος του Τάσου Ισαάκ ορκίστηκε “βουλευτής” (PHOTOS/VIDEOS)

0
176
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:Ακόμη μια μαύρη σελίδα στα κατάστοιχα αυτού του τόπου γράφτηκε σήμερα, με φόντο την παράνομη ορκομωσία των νεοεκλεγέντων «βουλευτών» στα κατεχόμενα, ανάμεσα στους οποίους και ένας εκ των καταζητουμένων για την δολοφονία του Τάσου Ισαάκ στην πράσινη γραμμή το καλοκαίρι του 1996.
ΘΕΜΑ: REPORTER.COM.CY
Ο τότε πρόεδρος της φοιτητικής οργάνωσης Turk-Bir, Ερχάν Ερικλί, ήταν ανάμεσα στον όχλο που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον Ελληνοκύπριο Τάσο Ισαάκ, αφήνοντας χήρα τη γυναίκα του και ορφανή την αγένητη τότε κορούλα του. Το μένος των εξτρεμιστικών στοιχείων των γκρίζων λύκων αλλά και μελών της φασιστικής οργάνωσης που εκπροσωπούσε τότε ο Ερχάν Αρικλί, εγκλώβισαν κάτω από γκλοπς, καδρόνια, πέτρες και ό,τι άλλο φονικό όπλο κρατούσαν στα χέρια τους, τον Ισαάκ, και με κτηνωδία τον χτύπησαν μέχρι θανάτου.
Η δολοφόνια του Ισαάκ, αλλά και του Σολωμού Σολωμού που ακολούθησε, είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση 11 συνολικά ενταλμάτων σύλληψης, ανάμεσα στα οποία και εκείνου του Αρικλί, που από σήμερα κατέλαβε και επίσημα έδρανο στην «βουλή» του παράνομου μορφώματος του ψευδοκράτους, εκπροσωπώντας με «δημοκρατικό ένδυμα» τη φωνή των εποίκων στα κατεχόμενα, αφού εκτός από «βουλευτής» είναι και πρόεδρος του κόμματος των εποίκων «Αναγέννηση».
Ιδού η ομιλία κατά την “ορκομωσία” του Ερχάν Αρικλί

Ο Αρικλί είχε συλληφθεί πριν 6 χρόνια στο Κιργιστάν, από το οποίο η Κύπρος ζήτησε άμεσα την έκδοσή του, χωρίς ωστόσο αυτό να γίνει αποδεκτό -προφανώς μετά από παρέμβαση της Τουρκίας- και όχι μόνο αυτό, αλλά μετά από λίγο αφέθηκε και ελεύθερος και επέστρεψε στα κατεχόμενα.

Η εμπρηστική παρουσία Αρικλί στη «βουλή» των κατεχομένων, έγινε άμεσα αντιληπτή, ακόμη και σήμερα, ημέρα της τελετής «ορκομωσίας» των νέων «βουλευτών». Με την ατμόσφαιρα ήδη ηλεκτρισμένη από την επίθεση εποίκων στα γραφεία της εφημερίδας Αφρίκα που προηγήθηκε, η ακτιβίστρια, αντιφασίστρια, «βουλευτής» Dogus Derya, όταν ανέβηκε στο βήμα για να ορκιστεί, ολοκλήρωσε την ομιλία της, με ένα σύνθημα κατά του φασισμού, την ίδια ώρα που στο θεωρείο είχαν μαζευτεί υποστηρικτές του Αρικλί και την αποδοκίμαζαν. Την ώρα μάλιστα που κατέβαινε από το βήμα, ο έταιρος «βουλευτής» του κόμματος των εποίκων, Bertan Zaroğlu, της έριξε με δύναμη στο πρόσωπο ένα σκουπίδι.

Το βίντεο με την επίθεση στην Derya

3
Οπαδοί του Αρικλί με τουρκικές σημαίες αποδοκιμάζουν την Derya την ώρα που έχει ανεβεί στο βήμα

2
Άλλωστε το τελευταίο δημοσίευμα της Αφρίκα (που έκανε λόγο για μία νέα εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, παρόμοια με αυτή που έκανε στην Κύπρο το 1974), εξόργισε και την τρομοκρατική οργάνωση των Γκρίζων Λύκων, οι οποίοι εξέδωσαν ανακοίνωση έντονης καταδίκης του.