Νεολαία Παραλιμνίου: Ανακοίνωση για τη λαμπαδηφορία

0
114

lamadiforiaammochostouΑνακοίνωση της Νεολαίας Δήμου Παραλιμνίου σχετικά με την άκρως πετυχημένη λαμπαδηφορία:

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 03 Αυγούστου 2013 η Λαμπαδηφορία Μνήμης Αμμοχώστου, που εξήγγειλε και διοργάνωσε το Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Παραλιμνίου, επ’ ευκαιρία της καθιερωμένης αντικατοχικής εκδήλωσης που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Αμμοχώστου, στο Πολιτιστικό Κέντρο της κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια.

Οι νέοι του Παραλιμνίου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στου Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Παραλιμνίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί λαμπαδηφορία, η οποία να εκκινά από τα δημοτικά όρια του Παραλιμνίου – από το μεγάλο κυκλικό κόμβο Παραλιμνίου-Δερύνειας, και να κατευθυνθεί προς το σημείο συνεύρεσης με την πορεία του Δήμου Αμμοχώστου, την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου στη Δερύνεια, και ακολούθως προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για επίδοση ψηφίσματος στα Ηνωμένα Έθνη. Τα μέλη της πορείας, αφότου έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο, κατέληξαν στο Πολιτισικό Κέντρο της κατεχόμενης Αμμοχώστου, για την πραγματοποίηση καλλιτεχνικής εκδήλωσης εις μνήμην της «θαλασσοφίλητης» πόλης του Ευαγόρα.

Επί τούτων, το Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Παραλιμνίου, θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέδραμαν στην υλοποίηση της ως άνω πορείας, και δη, τους συμμετέχοντες νέους του Παραλιμνίου, οι οποίοι παρέστησαν να διατρανώσουν την κατάφωρη αδικία που διαπράττει η Τουρκία εις βάρος του νησιού μας επί 39 συναπτά έτη, και οι οποίοι με την παρουσία τους, τη φωνή και τον ενθουσιασμό τους, έδωσαν άλλο τόνο και παλμό στην «όλη» εκδήλωση. Εκφράζει ακόμα την ικανοποίηση του, που εισακούσθηκε η παράκληση του, για αποφυγή εμβλημάτων και συμβόλων πολιτικού ή άλλου χαρακτήρα, καθώς και συνθημάτων με ακραιφνώς πολιτικό προσανατολισμό.

Τέλος, το Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Παραλιμνίου εκφράζει τη βούληση του να συνεχίσει τη διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων και δράσεων, ούτως ώστε είτε αφ’ εαυτών, είτε μαζί με άλλες εκδηλώσεις και δράσεις του Συμβουλίου, να προάγουν την καλλιέργεια ιστορικής συνείδησης των Νέων του Παραλιμνίου, και να αναζωπυρώσουν τον πόθο τις επιστροφής στις πατρογονικές μας εστίες. 

«Όποιος ξεχνά την Ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει», Τζορτζ Σανταγιάνα.

Γραφείο Τύπου

Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Παραλιμνίου