Παραλίμνι: Το γυμναστήριο που ήρθε να μας αλλάξει τη ζωή! (photos)

0
943

roushas

Το “BodyArt by Anastasios Roushias” είναι ένα νέο γυμναστήριο στο Παραλίμνι, που ήρθε για να αλλάξει τη ζωή μας. Με βασική φιλοσοφία το “FUNCTIONAL TRAINING” (Λειτουργική Προπόνηση) και “CROSSFIT” απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών (5-75 ετών) και σε όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης, τόσο σε άντρες, όσο και σε γυναίκες. Δεν πρόκειται για ένα ακόμη κλασσικό γυμναστήριο με όργανα.

Πλεονεκτήματα εκγύμνασης στο γυμναστήριο μας με λειτουργική γυμναστική:

  • Σε συνδυασμό με την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να μας βοηθήσει στην βελτίωση της ποιοτικής ζωής μας.
  • Υποστηρίζει τη σωματική λειτουργία και την απόδοση αλλά και την προσπάθειά στο να μειώσουμε αποτελεσματικά το σωματικό βάρος και το περιττό λίπος.
  • Δυναμώνουν τους στηρικτικούς μύες, καλυτερεύουν τη στάση του σώματος, υποστηρίζουν τη σπονδυλική στήλη, προστατεύουν τις αρθρώσεις.
  • Προκαλούν μεγάλη καύση θερμίδων, ελαττώνουν το περιττό σωματικό λίπος, αναδεικνύουν την κομψή σιλουέτα.
  • Δρουν ως φυσικό «παυσίπονο», αποτρέπουν ή ελαττώνουν κατά πολύ τους μυοσκελετικούς πόνους που οφείλονται στην καθιστική ζωή.
  • Διατηρούν το μυαλό σε εγρήγορση, αυξάνουν την κινητική ευφυΐα και την πνευματική διαύγεια (brain fitness).
  • Δρουν αγχολυτικά, ενισχύουν τη διάθεση, προάγουν την ευρωστία και την ενεργητικότητα.
  • Καθιστούν ασφαλέστερες και ευκολότερες τις συνήθεις καθημερινές δραστηριότητες, βελτιώνουν την παραγωγικότητα στην εργασία.

Προπονούμαστε για να κερδίσουμε μακροζωία, να διασφαλίσουμε καλή υγεία και, πάνω από όλα, γιατί το απολαμβάνουμε.

gymroushas

Το BodyArt βασίζεται στη μεθοδολογία του Functional Τraining: της θεωρίας που στοχεύει στην ενδυνάμωση των καθημερινών λειτουργικών κινήσεων του σώματος μας, της εκγύμνασης που ενισχύει κάθε μυϊκή ομάδα ανάλογα με τις απαιτήσεις της ζωής μας. Η Λειτουργική Γυμναστική αποτελεί μια κυκλική προπόνηση με σύνθετες ασκήσεις που βασίζονται στο σωματικό βάρος, κινητοποιούν πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα, ενώ δεν απαιτείται εξοπλισμός. Εκτελείται σε σύντομο χρόνο με μεγάλη ένταση.

Μετατρέπει τους αθλούμενους κινητικά σε πιο λειτουργικά άτομα και τους βοηθά να αποκτήσουν πλήρη έλεγχο τόσο του σώματος τους, όσο και κάθε βάρους που θα κλιθούν να σηκώσουν, σπρώξουν, πετάξουν. Αντί για επαναλήψεις σε μηχανήματα που γυμνάζουν περιορισμένες ομάδες μυών και περιορίζουν τον βαθμό ελευθερίας της κίνησης, γίνετε συνδυασμός με ασκήσεις που μιμούνται όσα κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή.

gymroushas2

Δουλεύουμε σε έξι βασικές κινήσεις: πιέσεις, έλξεις, περιστροφές, μετακινήσεις, αλλαγή επιπέδου και συνδυαστικές (κάθε συνδυασμός δύο ή περισσοτέρων από τις πέντε πρώτες). Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής πρέπει να τις περιέχει όλες. Η κινησιολογία του Functional Training απαρτίζεται από ποικίλες και διαρκώς ανανεωμένες λειτουργικές κινήσεις (όπως squats-καθίσματα, push ups, sit ups- κοιλιακοί και pull ups-έλξεις) οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν και σε υψηλή ένταση. Οι λειτουργικές κινήσεις είναι οργανικές εκ φύσεως, έμφυτες στο DNA μας και ουσιώδεις για την ποιότητα ζωής μας!

Στο γυμναστήριο διατίθεται πλήρης εξοπλισμός, όπου ανανεώνεται συνεχώς, με ιμάντες TRX, κρίκους, σκοινάκια, λάστιχα, kettle bells, μπάλες Pilates, bosu,  fit balls, medicine balls κλπ. Επιπλέον, εντάσσονται στο πρόγραμμα μπάρες με βάρη.

Το BodyArt είναι μία ενεργή, λειτουργική κοινότητα αθλούμενων, όλων των δυνατοτήτων και ικανοτήτων, οδηγούμενη από εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προπονητή που διδάσκει τη φιλοσοφία, μεθοδολογία και κινησιολογία αυτού του τρόπου εκγύμνασης αλλά και ζωής. Με ένα σωστά οργανωμένο πρόγραμμα προπονήσεων, με ευρύ φάσμα εκγύμνασης.

gymroushas4

-Αναστάσιος Ρουσιά

– Γρίβα Διγενή 28 Παραλίμνι

– 99344178