“Να μην μιλάμε για την Αμμόχωστο; – Τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μου κ. Γαλανέ”

0
1684
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:

Forsos Electric Παραλίμνι!

Τηλεόραση Strong 32” 
HDMI, SCART και USB.
100Hz
Ενεργειακή Κλάση A (Κατανάλωση ρεύματος: 53W, Αναμονή: 0.5W)

(Η προσφορά ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων)
Θέση για τα τελευταία γεγονότα πήρε ο Παραλιμνίτης δικηγόρος Αντρέας Πιττάτζης, για την απαράδεκτη, κατα τ΄άλλα, ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου και του δημάρχου Αλέξη Γαλανού, ότι “το καρναβάλι Αμμοχώστου θα πρέπει να μετονομομαστεί σε καρναβάλι Ελεύθερης Αμμοχώστου, κάνοντας παράλληλα λόγο και για εκμετάλλευση της πόλης της Αμμοχώστου από τις εκδηλώσεις των Καρναβαλιών που πραγματοποιούνται στο Παραλίμνι.”

Ο κ. Πιττάτζης, ο οποίος συνηθίζει να προβαίνει σε δημόσιες τοποθετήσεις επί θεμάτων που αφορούν την επαρχία Αμμοχώστου – άλλωτε με δόση υπερβολής, αλλωτε χτυπώντας…φλέβα – απαντά στις δηλώσεις του κ. Γαλανού πολύ εύστοχα.

Διαβάστε αυτούσια όσα έγραψε:

Έντιμε Δημαρχε Αμμοχώστου κ. Γαλανέ. Τρίζουν τα κόκκαλα των νεκρών προγόνων μου και τον προγόνων μας, όταν μας λέτε οτι απαγορεύεται να μιλούμε για Αμμόχωστο. Αυτό είναι το σπίτι της μάνας μου στη σκλαβωμένη Αμμόχωστο. Και όταν θα το πάρει πίσω, όπως και οι υπόλοιποι, τότε δικαιούστε να μας απαγορεύσετε να μιλούμε για Αμμόχωστο. Μην ξεχνάτε οτι η λιμουζίνα που έχετε, προέρχεται απο το αξίωμά σας ως πρώην βουλευτής Αμμοχώστου και πρόεδρος της Βουλής. Μιας έδρας που συμπεριελάμβανε την ελεύθερη Αμμόχωστο.

Κάποιοι Αμμοχωστιανοί, φόρεσαν τον μανδύα του κλαμένου και έκαμαν μεγαλύτερες περιουσίες απο αυτές που έχασαν. Σε μερικές μέρες κάποιοι θα παν Λονδίνο με το ΚΕΒΕ για μεγάλες επενδύσεις, έχοντας όμως τα συμφέροντα τους στη Λεμεσό. Σε 1 μήνα απο σήμερα κάποιοι άλλοι θα παν Ρωσσία με τον CIPA, πάλι για μεγάλες επενδύσεις. Πόσοι θα μετέχουν απο την ελεύθερη Επαρχία; Κανένας. Σε συνεδρία επίσημου φορέα κάποιοι παραδέχθηκαν οτι η Ελεύθερη Αμμόχωστος δεν πρέπει να αναπτυχθεί και οτι πρέπει να παραμείνει στάσιμη. Σε συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής το 2010 το ΕΒΕΑ εκπροσωπώντας θεσμικά την ελεύθερη Επαρχία, ζήτησαν να μην γίνει μαρίνα στο Παραλίμνι γιατί δεν χρειάζεται. Δεν μιλώ για όλους τους πρόσφυγες. Είναι πολλοί που έχασαν, χιλιάδες. Υπάρχουν κάποιοι όμως που κέρδισαν και κερδίζουν εις βάρος μας.

Δεν προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε την Αμμόχωστο. Προσπαθούμε να πούμε σε όλους αυτούς οτι ναι μεν η μητρόπολη μας είναι σκλαβωμένη, αλλά υπάρχει ακόμα και ένα κομμάτι της ελεύθερο το οποίο προσπαθεί να επιβιώσει.

Η ελεύθερη Αμμόχωστος δεν θα συνεχίσει να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης απο κανέναν. Πάρτε το απόφαση… Δεν είναι το καρναβάλι το πρόβλημα… είναι βαθύτερα τα προβλήματα και άπτονται οικονομικών συμφερόντων. Για αυτό όσο πιο γρήγορα πέσουν οι μάσκες τόσο πιο εύκολα θα δούμε τις αλήθειες κατάμματα. Και ναι τα σκλαβωμένα τούτα χώματα ανήκουν και σε εμένα και σε εσάς και σε όλους μας. Είμαι και Παραλιμνίτης και Αγιαναπίτης και Δερυνειώτης και Σωτηρκάτης και Βαρωσιώτης. ΕΙΜΑΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΙΑΝΟΣ. Και δεν σας επιτρέπουμε να μας κάνετε μαθήματα πατριωτισμού. Και ναι… η ΣΗΜΑΙΑ της Αμμοχώστου ΔΕΝ κυματίζει στους ουρανοξύστες της Λεμεσού, αλλά στην Επαρχία της και στις ψυχές όλων μας