Να εύχεσαι για ένα καλύτερο κόσμο, αυτό θα πει ανάσταση…

0
377

Μιχάλης Αντωνίου

Η μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού πλησιάζει. Ο Ιησούς Χριστός, βίωσε τα πάθη,  πέθανε και αναστήθηκε, για να σώσει την ανθρωπότητα.. 

Φόνοι, ληστείες, τρομοκρατικές επιθέσεις, βιασμοί, βομβαρδισμοί, είναι μια σειρά απο γεγονότα που τα ακούμε και τα βλέπουμε καθημερινά. Πρωτοσέλιδα εφημερίδων, διαδυκτιακών ειδησεογραφικών πόρταλς και τηλεοπτικών σταθμών κοσμούν τα “κακά μαντάτα”..Συγκλονίζεσαι για λίγο και μετά επιστρέφεις πίσω στην δική σου πραγματικότητα. Νιώθεις τυχερός που ακόμα έχεις την ασφάλεια σου, και τα γεγονότα βρίσκονται μακρία απο εσένα..

Χθές, η αστυνομία αποφάσισε να  προχωρήσει στην σύλληψη του αλλοδαπού, ο οποίος τις προάλλες έψαχνε για φαγητό στα σκουπίδια, αφού έκρινε πιο “σοφό” να περάσει το Πάσχα πίσω απο τα σίδερα, εξαιτίας οφειλών στο  ποσό που ανέρχεται στα 700 ευρώ.

Σήμερα, και καθώς η ανάσταση του Κυρίου πλησιάζει με τα τόσα στενάχωρα γεγονότα,   εύλογα διερωτάται κανείς, πόσο πιο σκληρή μπορεί να γίνει η  κοινωνία; Πόσο πόνο μπορεί τελικά να αντέξει ένας άνθρωπος;

Ας ευχηθούμε όλοι για ένα καλύτερο κόσμο..Αυτό θα πει ανάσταση…