Μητέρα Καλοψιδιώτη: Αποδόθηκε δικαιοσύνη – Διαβάστε αναλυτικά

0
2489
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:

Βιβλιοπωλείο Χρύσω Ηλιάδη (Chrisobookshop gift printing) στην Δερύνεια. Εδώ θα βρείτε βιβλία για όλες τις ηλικίες, σχολικές τσάντες, γραφική ύλη, υλικά για ζωγραφική και ό,τι άλλο επιθυμείτε!
Έπεσε η αυλαία του δεύτερου μεγαλύτερου εγκλήματος που έγινε ποτέ στην Κύπρο, του τετραπλού φονικού που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου 2016 και για το οποίο καταδικάστηκαν 6 πρόσωπα, εκ των οποίων οι 4 σε ισόβια κάθειρξη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: reporter.com.cy

Η μητέρα του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη, Κούλα Θεοφάνους Καλοψιδιώτη, της οποίας η οικογένεια ξεκληρίστηκε από πληρωμένους εκτελεστές, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Κακουργιοδικείου ανέφερε ότι «αποδόθηκε δικαιοσύνη».

Μιλώντας στο REPORTER, η κ. Καλοψιδιώτη ανέφερε ότι «ευτυχώς αποδόθηκε δικαιοσύνη σωστά και θέλω να πιστεύω ότι δούλεψε και η αστυνομία σωστά όχι όπως το φόνο του άντρα μου που τους έλεγα να κλείσουν το δρόμο για έρευνες και μου έλεγαν δεν έχουμε αστυνομικούς κυρία μου».

«Τώρα οφείλω ένα ευχαριστώ στην δικαιοσύνη και την αστυνομία που δούλεψαν σωστά και ευχαριστώ και τους δημοσιογράφους που έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές τους για να βγάζουν την αλήθεια προς τα έξω».

Σε ότι αφορά το γεγονός ότι η υπόθεση εξιχνιάστηκε χωρίς όμως να «αγγιχθούν» οι ηθικοί αυτουργοί, πράγμα που δεν έγινε ούτε στο πενταπλό φονικό, η κ. Καλοψιδιώτη δεν εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση της, ωστόσο όπως ανέφερε, τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση υπήρχαν καταδίκες ενώ στην περίπτωση της δολοφονίας του συζύγου της, «δεν έγινε τίποτα. Για αυτό τώρα οφείλω ένα ευχαριστώ στη δικαιοσύνης».

Από το 1996 η οικογένεια Καλοψιδιώτη άρχισε να μετρά απώλειες.

Ο 25χρονος Άντρος, το ένα από τα δυο παιδιά της οικογένειας, σκοτώθηκε στο διαμέρισμα του φίλου του Πέτρου Γιαννάκη στη Λάρνακα, από έκρηξη βόμβας.

Από τις εξετάσεις της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του Καλοψιδιώτη προκλήθηκε από ατύχημα, τη στιγμή που ασχολείτο με την κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος εκπυρσοκρότησε κατά λάθος, διαμελίζοντάς τον.

Σε αυτό το σημείο έγινε λόγος από την Αστυνομία για πιθανή αλλαγή στρατοπέδων από κάποιους, αφού τόσο ο Γιαννάκης όσο και ο Άντρος Καλοψιδιώτης, εφέροντο ως τότε φίλοι των Αεροπόρων.

Ωστόσο η οικογένεια, μέχρι σήμερα θεωρούσε ότι ο Άντρος δολοφονήθηκε.
20 Ιουνίου 2014…

Δυο χρόνια μετά τον πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα που στόχο είχε τον δεύτερο γιο της οικογένειας, Φάνο Καλοψιδιώτη, άγνωστοι εκτέλεσαν το βράδυ της 20ης Ιουνίου τον 77χρονο πατέρα του, Γιάννη Μαυρουδή Καλοψιδιώτη.

Μετά από γάβγισμα των σκύλων ο 77χρονος εξήλθε από το κτήμα του και τότε ο πληρωμένος δολοφόνος άνοιξε πυρ εναντίον του από απόσταση 25 μέτρων με αποτέλεσμα ο πατέρας Καλοψιδιώτης να πέσει νεκρός.

Ωστόσο θεωρήθηκε δεδομένο ότι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του 77χρονου ήθελαν να στείλουν ξεκάθαρα μηνύματα στο γιο του θύματος, Φάνο, ο οποίος είχε ανοιχτά μέτωπα με φόντο τον υπόκοσμο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τη διετία που μεσολάβησε μεταξύ του πενταπλού φονικού και της δολοφονίας του Γιάννη Καλοψιδιώτη, η αστυνομία απέτρεψε τουλάχιστον άλλες δυο απόπειρες δολοφονίας εναντίον του.
23 Ιουνίου 2016…

Τέσσερα χρόνια μετά το πενταπλό φονικό, ακριβώς την ίδια ημέρα, οι εκτελεστές πέτυχαν το στόχο τους.  Ο δεύτερος γιος της οικογένειας, Φάνος Καλοψιδιώτης, δολοφονείται εν ψυχρώ από πληρωμένο εκτελεστή ο οποίος εισήλθε σε εστιατόριο που βρισκόταν μαζί με παρέα στην Αγία Νάπα και άρχισε να «γαζώνει».

Από τα πυρά έπεσαν νεκροί ο επιχειρηματίας, ένας αστυνομικός και η σύζυγος του ενώ στη συνέχεια σκοτώθηκε και ο ένας εκ των δυο εκτελεστών καθώς δέχθηκε σφαίρες από ΜΜΑΔιτη και φρουρό που συνόδευαν τον Φάνο Καλοψιδιώτη.

Οι αρχές εκτιμούν ότι πίσω από το πενταπλό φονικό, τη στυγερή δολοφονία του πατέρα Καλοψιδιώτη και του Φάνου, κρύβεται το ίδιο πρόσωπο.