«Λύγισε» ο τέταρτος ύποπτος για τα dreambox και κατονόμασε ανώτερους – Νέες εξελίξεις

0
503

Ελεύθερος αφέθηκε μετά τη θεληματική κατάθεση που έδωσε στους ανακριτές της υπόθεσης ο τέταρτος ύποπτος που συνελήφθηκε χθες το βράδυ για το κύκλωμα με τα dreambox που ξηλώθηκε μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις της αστυνομίας σε Κύπρο και εξωτερικό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 42χρονος αφού προέβη σε θεληματική κατάθεση στην οποία κατονομάζει τους ανωτέρους του στο κύκλωμα και αφέθηκε ελεύθερος. Σημειώνεται ότι ό ένας εκ των προσώπων που κατονόμασε είναι ένας από τους ήδη συλληφθέντες.  Ο ρόλος του 42χρονου στο κύκλωμα ήταν να εγκαθιστά τους αποκωδικοποιητές σε οικίες.

Η κατάθεση του 42χρονου αξιολογείται από τους ανακριτές και θα βοηθήσει τις αρχές και ενδεχομένως τις επόμενες ώρες να ακολουθήσουν νέες συλλήψεις και έρευνες.

Κατά την χθεσινή μέρα διενεργήθηκαν εννέα έρευνες βάσει δικαστικών ενταλμάτων, δύο στη Λευκωσία, δύο στη Λάρνακα και πέντε στη Λεμεσό.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στις πιο πάνω επαρχίες, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για εξετάσεις, ενώ προέκυψε και η σύλληψη 42χρονου από την επαρχία Λάρνακας.

Για την ίδια υπόθεση τελούν ήδη υπό κράτηση τρία πρόσωπα  στην Κύπρο και ένα στην Βουλγαρία, αφού η συντονισμένη επιχείρηση εκτυλίχθηκε την ίδια ώρα σε 4 χώρες.

Κατά τις έρευνες στην Κύπρο στα υποστατικά των υπόπτων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δεκάδες android boxes τα οποία πιστεύεται ότι φέρουν τις κατάλληλες ρυθμίσεις για τη θέαση συνδρομητικών καναλιών μέσω streaming, αποσυνδεδεμένοι server, σκληροί δίσκοι, usb, έγγραφα, χρηματικό ποσό 600 ευρώ καθώς και σημειώσεις με εκατοντάδες πελάτες.

Επίσης στο εξωτερικό διενεργήθηκαν έρευνες σε 17 οικίες ενώ κατασχέθηκαν 84 server και 70 δορυφορικοί δέκτες, αποκωδικοποιητές, Η/Υ και λογιστικά έγγραφα.

Από το ξήλωμα του κυκλώματος εκτιμάται ότι  περισσότεροι από 60.000 παράνομοι δέκτες συνδρομητικού τηλεοπτικού σήματος έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.