Λες την αλήθεια σου? – Άρθρο της δασκάλας γιόγκα, Αναστασίας Κατσούρη

0
454

Η δασκάλα γιόγκα από το Παραλίμνι, Αναστασία Κατσούρη, μας εξηγεί ποιό σημείο του σώματος μας είναι υπεύθυνο για την αλήθεια μας και τι σημαίνει “τσάκρα”.

Αυτά και άλα πολλά στο πιο κάτω κείμενο ενώ μπορείτε να δείτε και βίντεο στο κάτω μέρος του κειμένου:

“Ο μήνας Μάρτιος έκανε την είσοδό του με Αλήθεια. Τι εννοώ; Oi ενέργειες Μαρτίου θα μας πιέσουν να εκφράσουμε τον αληθινό μας εαυτό και την εσωτερική μας ψυχική αλήθεια.

Ξεκάθαρο, ότι πολύ από εμάς δεν είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και τους ανθρώπους γύρω μας. Στην Γιόγκα το κέντρο που είναι υπεύθυνο για την αλήθεια, μέσο της έκφρασης είναι το 5 τσάκρα – (Vishuddhi ) όπου βρίσκεται στον κέντρο του λαιμού. Για όσους δεν ξέρουν τι σημαίνει “τσάκρα”, πείτε ότι το 5 τσάκρα είναι ο θυροειδής.

Στις περιοχές μας είναι τεράστια τα κρούσματα θυροειδή, παρά το ιώδιο και το μπλε της θάλασσας και του ουρανού. Αυτό αντανακλά την ανειλικρίνεια μας, άλλα και την απενεργοποιημένη δυνατότητα μας να είμαστε καλοί ακροατές.

Το Γιόγκα πως μπορεί να βοηθήσει;

Το γιόγκα και συγκεκριμένα ο φετινός κύκλος μαθημάτων που διαμορφώθηκε για εσάς, εστιάζει κάθε μήνα σε ένα ενεργειακό κέντρο. Το πρόγραμμά είναι συγχρονισμένο με της ενέργειες του κάθε μήνα, έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός στο όλο του.

Τα τσάρκα είναι ενεργειακά κέντρα όπου ρυθμίζουν και παράγουν την ενέργεια στο σώμα μας. Το κάθε τσάκρα συνδέεται με ένα από τους αδένες και ρυθμίζει την λειτουργικότητα για τα τμήματα του σώματος που είναι υπεύθυνο. Σε αυτά τα σημεία – κόμβους βρίσκονται όλες η πληροφορίες από το παρελθόν, βρίσκονται η εμπειρίες που μας σημάδεψαν σε κάποια φάση της ζωής μας, αλλά και καθημερινές ασυνείδητες συμπεριφορές . Έτσι δημιουργούνται μπλοκαρίσματα στην ροή και στην καθαρότητα τις ενέργειας.

Η γιόγκα με συγκεκριμένες θέσεις αλλά και αναπνοές, βοήθα αυτούς τους κόμβους να απελευθερώσουν μπλοκαρίσματα, καθαρίζοντας και δίνοντας μας υγεία σε σωματικό, συναισθηματικό αλλά και νοητικό επίπεδο. Χωρίς να υπάρχει υπερανάλυση για τα θέματα μας αφήνουμε της Άσανας (θέσης) να δουλέψουν για εμάς.

Κάθε φορά που δεν τιμούμε το πραγματικό μας εαυτό και καταπνίγουμε αυτό που νιώθουμε, είτε για αποδοχή από το σύνολο έιτε από φόβο είτε από ντροπή βάζουμε ένα εμπόδιο μέσα μας.

Απελευθερώνοντας σχέσεις η οποίες δεν μας αντιπροσωπεύουν πια, σχέσεις παιδικές, σχολικές, συγγενικές, βοηθάμε στο να βρούμε την δική μας αλήθεια. Την αυτοπεποίθηση μας, το ταλέντο μας, την ευημερία και την φως μέσα μας.

Καλό μας Μήνα!!!”

Αναστασία Κατσούρη
Γυμνάστρια- παιδαγωγός

Ιδικότητα Χορός (Δημοκρίτειο Πανεπηστήμιο Θράκης)
Δασκάλα Γιόγκας (Grafts Hellas)
Δασκάλα Chakra Dancing Ltd ( England)

balanceΟδός : Αθανασίου Διάκου 19 Παραλίμνι.(Κοντά στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου)

Τηλ: 99053263

FB Page: Balanced Yoga Centre @anaskatzs”

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ