Κτηματολόγιο Αμμοχώστου: Και ο Ορφανίδης… το βιολί του!

0
636
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:

SUPER ACTION:Κοντά σας για περισσότερο από 23 χρόνια, με πλούσια συλλογή σε παιχνίδια,βρεφικά είδη, αθλητικό ρουχισμό και εξοπλισμό,είδη ψαρέματος/κατασκήνωσης/κατάδυσης επώνυμων μάρκων αλλά και εισαγωγής για όλα τα γούστα!
Ακάθεκτος συνεχίζει το…παραλληρηματικό του έργο ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Λάρνακας, κ. Χρήστος Ορφανίδης, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι του για να βάλει εμπόδια στην έτσι κι αλλιώς ειλημμένη απόφαση της Κυβέρνησης, να μεταφερθούν οι υπηρεσίες του Κτηματολογίου-Χωρομετρίας και Πολεοδομίας – Οικήσεως από την Λάρνακα στην επαρχία Αμμοχώστου και συγκεκριμένα στο Παραλίμνι.

Με αυτό τον τρόπο η Κυβέρνηση και οι δήμαρχοι που άσκησαν μεγάλες πιέσεις για να το πετύχουν αυτό, βάζουν τέλος σε μια διαχρονική αδικία για την οποία ταλαιπωρούνταν χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια έπρεπε να μεταβαίνουν στην Λάρνακα για να διεκπεραιώνουν της δουλειές τους.

Συγκεκριμένα,  ο κ. Ορφανίδης μιλώντας σε γνωστή ιστοσελίδα, επανέλαβε, μεταξύ άλλων, το…ποίημα για παράτυπη μεταφορά του Κτηματολογίου και ανέφερε ξανά ότι  “πέραν άλλων παρανομιών που περιλήφθηκαν στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας για το 2015, το κτήριο που επελέγη από τον Κρατικό Φορέα Στέγασης Κρατικών Υπηρεσιών δεν πληροί τις προδιαγραφές, ενώ εκκρεμούν τα ζητήματα των χώρων στάθμευσης -η Ελεγκτική Υπηρεσία κατέγραψε ότι υπάρχουν 52 αντί 100 θέσεις- καθώς και τα συστήματα πυρασφάλειας.”

Επίσης καταγγέλλει , “μέσα διαφυγής, εξαερισμός, συστήματα ανίχνευσης καπνού, συναγερμοί, πυροσβεστικός εξοπλισμός και άλλα, δεν υπάρχουν στο κτήριο”.

Όπως πληροφορείται το Ν.Α, όλα αυτά, όταν θα είναι έτοιμο για λειτουργία το κτήριο (σε λίγες ημέρες), θα έχουν λυθεί.

Απλώς, ίσως επειδή ο κ. Ορφανίδης μη μπορώντας να πιστέψει ότι θα μπει ένα τέλος στην διαχρονική αδικία που υπόκεινται οι κάτοικοι της επαρχίας Αμμοχώστου, επιδίδεται σε δηλώσεις και καταγγελίες εντυπωσιασμού.

Θυμίζουμε πρόσφατη δήλωση του δημάρχου Παραλιμνίου, Θεόδωρου Πυρίλλη:

Θυμίζουμε ο δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, δήλωσε ότι ξεκάθαρος στόχος του κ.Ορφανίδη είναι να παραμείνουν αυτά τα κυβερνητικά τμήματα στη Λάρνακα και ότι ο βουλευτής παρακινείται από υπαλλήλους του κτηματολογίου. «Ο κ.Ορφανίδης δουλεύει για το συμφέρον της επαρχίας του και τον συγχαίρω. Θέλει να ενσωματώσει την επαρχία Αμμοχώστου στη Λάρνακα. Δυστυχώς οι βουλευτές της Αμμοχώστου κωφεύουν και θα πρέπει επιτέλους να τοποθετηθούν», σημείωσε. Ο κ.Πυρίλλης κάλεσε τον κ.Ορφανίδη να τοποθετηθεί δημόσια, κατά πόσο θεωρεί ότι ορθά όλα αυτά τα χρόνια το Κτηματολόγιο και η Πολεοδομία Αμμοχώστου λειτουργούν στη Λάρνακα, μακριά από την επαρχία Αμμοχώστου. «Αυτή την απάντηση δεν την έδωσε ποτέ. Είναι καιρός να τοποθετηθεί. Είναι ή όχι αδικία τόσα χρόνια αυτά τα κυβερνητικά τμήματα να βρίσκονται μακριά από την επαρχία μας», διερωτήθηκε.