Κραυγή απόγνωσης 2 χρόνια μετά το θάνατο γυναίκας… «Πήραμε τη μάνα μας για μια απλή εξέταση κι έφυγε νεκρή»

0
196

Ο Γολγοθάς για την οικογένεια της 67χρονης Ανδρούλλας Χαραλάμπους από την Λάρνακα ξεκίνησε όπως περιγράφουν στη ιστοσελίδα Cyprus Times, οι θυγατέρες της, τον Ιανουάριο του 2016 όταν η μητέρα τους διακομίσθηκε σε ιδιωτική κλινική για μία απλή κολονοσκόπηση. Τον Φεβρουάριο, η γυναίκα υπέστη έμφραγμα μυοκαρδίου, από αμέλεια των επί καθήκοντι ιατρών -σύμφωνα με την οικογένεια- και ακολούθως άφησε την τελευταία της πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Μ. Χαραλάμπους: «Μάλιστα κατά την νεκροψία μας ανέφερε η Ιατροδικαστής, ότι η μάνα μου θα ζούσε ακόμα 20 χρόνια, δεν γνωρίζουμε τι έγινε»…

Μιλώντας στην ιστοσελίδα Cyprus Times οι θυγατέρες της αποβιώσασας δύο χρόνια μετά συνεχίζουν να ψάχνουν απαντήσεις από τους αρμόδιους, χωρίς ωστόσο να εισακούονται οι συνεχείς εκκλήσεις τους.

Η υπόθεση για ιατρική αμέλεια καταγγέλθηκε από την οικογένεια της θανούσας και διερευνάται από το ΤΑΕ Λευκωσίας, ενώ επιστολές επί του θέματος στάλθηκαν και στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με τους οικείους της να αναφέρουν προς τον Κώστα Κληρίδη ότι πλέον η ελπίδα της οικογένειας για τιμωρία όσων ευθύνονται βρίσκεται στα δικά του χέρια.

 

Υπάρχει ένα φάκελος 700 σελίδων όπως μας ανέφεραν οι θυγατέρες της θανούσας, στις οποίες τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου στους αρμόδιους. Αν πρέπει να τιμωρηθούν κάποιοι, να τιμωρηθούν. Απαιτούμε να δει την οικογένεια ο Εισαγγελέας, είναι υποχρέωση τους».

Η οικογένεια εμφανίζεται ιδιαιτέρως αναστατωμένη. Η οικογένεια καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει και να ενημερωθεί για τις καταγγελίες της οικογένειας προς τον συγκεκριμένο ιατρό. Οι οικείοι της θανούσας εκφράζουν ανησυχίες για το ενδεχόμενο παραχώρησης κρατικού αξιώματος στο συγκεκριμένο γιατρό.

Πηγή: cyprustimes.com