Κάτι πολύ ωραίο θα πραγματοποιηθεί το Σ/Κ στον Πρωταρά (video)

0
399

 

Το τρίτο PROTARAS WIND FESTIVAL θα πραγματοποιηθεί αυτό Σαββατοκύριακο στον Πρωταρά, στην πλατεία Λεύκολλα (μπροστά από το ξενοδοχείο Odessa).

Στο συγκεκριμένο σημείο, έχουν πραγματοποιηθεί οι απαιτούμενες εργασίες προκειμένου να είναι σε θέση να φιλοξενήσει εκατοντάδες Κύπριους και ξένους επισκέπτες, όπως συνέβη και τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Να πούμε επίσης ότι στην εκδήλωση θα συμμετέχουν τέσσερις φιλαρμονικές με πνευστά και η μία εξ αυτών είναι η Συμφωνική Μπάντα του Δήμου Παραλιμνίου.

Δείτε και ένα βίντεο που αναρτήθηκε πριν από λίγες ημέρες, στο οποίο βλέπουμε τη Συμφωνική πάντα “Αρμονια” του Δήμου Παραλιμνίου, να κάνει τις τελικές της πρόβες ενόψει της εκδήλωσης.

 

Διαβάστε λίγα λόγια τη Συμφωνική Μπάντα του Δήμου Παραλιμνίου

Η Συμφωνική Μπάντα του Δήμου Παραλιμνίου ιδρύθηκε την 1η Νοεμβρίου 1998 ως Φιλαρμονική Δήμου Παραλιμνίου με σκοπό να παρελαύνει στις εθνικές επετείους και να παρέχει την αναγκαία μουσική υπόκρουση σε διάφορες θρησκευτικές τελετές και άλλες εκδηλώσεις του Δήμου. Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της πραγματοποιήθηκε στο Παραλίμνι στην παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου το 1999.

Η μπάντα έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στην Κύπρο και την Ελλάδα παρουσιάζοντας ένα ποικίλο πρόγραμμα με προσεγμένες επιλογές ρεπερτορίου από το χώρο της συμφωνικής, ελαφράς, τζαζ και ελληνικής μουσικής.

2000-εγκαίνια της έκθεσης EUROCITY στη Λευκωσία ενώ παρουσίασε δύο τηλεοπτικά προγράμματα στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ 1)

2001-στην Τρίπολη, όπου έλαβε μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της απελευθέρωσης της πόλης

2002-έλαβε μέρος στην 5η Διεθνής Συνάντηση Νεανικών Ορχηστρών στο Δήμο Εχεδώρου στη Θεσσαλονίκη

2006-συμμετείχε στο Diffwinds Festival στην πόλη Differdange του Λουξεμβούργου, όπου και της απονεμήθηκε το βραβείο της καλύτερης νεαρής μπάντας

2009-συμμετέχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ζακύνθου

2009-συμμετέχει στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων “Ευρίπεια 2009” του Δήμου Χαλκίδας

Παράλληλα με τις συμμετοχές της στο εξωτερικό, η μπάντα διοργάνωσε το 2005 το 1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στο Παραλίμνι στο οποίο έλαβαν μέρος Φιλαρμονικές τόσο από την Κύπρο όσο και από την Ελλάδα. Το φεστιβάλ γίνεται κάθε 2 χρόνια.

Από το Γενάρη του 2013 είναι πλέον πολιτιστικός σύλλογος με την ονομασία Συμφωνική Μπάντα “Αρμονία” Δήμου Παραλιμνίου.
φγφγγφ