Καρούσος: Παραπλανητικό το δημοσίευμα εφημερίδας

0
8749
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:

Η Jermino Electrical Appliances στο Παραλίμνι, δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτρικών συσκευών από το 2000 και, από τότε, μας προσφέρει ό,τι ζητάμε για το σπίτι αλλά και τη φροντίδα μας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
 

Επιμέλεια: Μιχάλης Αντωνίου

Άμεση και χωρίς περιστροφές ήταν η απάντηση του δημάρχου Αγίας Νάπας, κ. Γιάννη Καρούσου στην εφημερίδα “Χαραυγή”, η οποία σε ρεπορτάζ της εξαπολύει…πυρά κατά της οικογένειάς του και το ιδίου, κάνοντας λόγο για σκάνδαλο. Ο κ. Καρούσος μιλώντας στο “ASTRA” ανέφερε πως πρόκειται για παραπλανητικό δημοσίευμα, καθώς η θέση του ιδίου από την αρχή,  ήταν και είναι ότι ο συγκεκριμένος χώρος, εαν θα εκμισθωθεί, πρέπει να γίνει μόνο προς όφελος του δήμου και μόνο!

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας:

Πιο συγκεκριμένα σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα στο φύλλο της Δευτέρας, αναφέρει ότι η κρατική γη, οδεύει προς εκποίηση, για σκοπούς ανέγερσης ξενοδοχείου συμφερόντων της οικογένειας Καρούσου. Μάλιστα στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, αναφέρεται ότι γνωστή εταιρεία  συνιδιοκτησίας της οικογένειας του δημάρχου Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσου υπέβαλε αίτηση στο Κτηματολόγιο Αμμοχώστου με την οποία ζητά να της παραχωρηθεί με μίσθωση κρατικό φιλέτο στην Αγία Νάπα για σκοπούς ανέγερσης τουριστικού συγκροτήματος.

Καρούσος..”Παραπλανητικό το δημοσίευμα της εφημερίδας”

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, κληθείς να απαντήσει στα όσα του προσάπτει στο εν λόγω ρεπορτάζ, αναφέρε πως πρόκειται για ένα παραπλανητικό δημοσίευμα, χωρίς ο δημοσιογράφος να επικοινωνήσει με τον ίδιο προκειμένου να ακούσει και την δική του εκδοχή.

Ο Γιάννης Καρούσος, είπε ξεκάθαρα πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς έχει απορριφθεί απο το Δημοτικό συμβούλιο το συγκεκριμένο ζήτημα, με πρωτοβουλία του ιδίου, και, μάλιστα, δεν δίστασε να αναφέρει πως μπορεί ο καθένας να δει τα πρακτικά τα οποία είναι δημοσιευμένα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο κ. Καρούσος στο ραδιόφωνο “ASTRA”:

“Τον Απρίλιο, η ξενοδοχειακή μονάδα είχε αποστείλει αίτηση για να ζητήσει εκμίσθωση κρατικής γης, για την οποία εγώ δεν είχα καμία ενημέρωση.

Αμέσως, κατόπιν ενημέρωσης, εγώ ο ίδιος έστειλα επιστολή στο κτηματολόγιο, ζητώντας εκμίσθωση του συγκεκριμένου τεμαχίου, αλλά μόνο προς όφελος του Δήμου.

Κατα την διάρκεια της εκπόνησης του τοπικού σχεδίου Αγίας Νάπας, τον Οκτώβριο, τονίσει ότι η περιοχή μπροστά απο το πάρκο γλυπτικής – δηλαδή η περιοχή που αναφέρει το δημοσίευμα – πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως δημόσια χρήση και επομένως δεν πρέπει να εκμισθωθεί σε κανέναν.

Στις 2 Νοεμβρίου, όταν το δημοτικό συμβούλιο θα έπαιρνε απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα, είχα προτείνει να απορρίψει το συγκεκριμένο ζήτημα, για να προστατευτεί το πάρκο γλυπτικής. Η προσωπική μου θέση, είναι ότι ο συγκεκριμένος χώρος εαν εκμισθωθεί πρέπει να γίνει μόνο προς όφελος του δήμου και για κανέναν άλλο λόγο. Αυτή ήταν η θέση μου απο τον Απρίλιο, όταν τέθηκε επι τάπητος το συγκεκριμένο ζήτημα”.