Καρφώνει μέλη του Τμήματος Αρχαιοτήτων ο Φαίδωνος. «Το πρωί ανασκαφές… το βράδυ τυμβωρυχία»

0
227

Σοβαρές καταγγελίες εναντίων μελών του Τμήματος Αρχαιοτήτων εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ανέφερε ότι μέλη του τμήματος ανήκουν σε κυκλώματα που εμπλέκονται σε αρχαιοκαπηλία και τυμβωρυχία. Έκανε λόγο για αδυναμία του συστήματος να ελέγξει την κατάσταση και για εκμετάλλευση της ατιμωρησίας από επιτήδειους.

«Είναι κάποιοι που το πρωί κάνουν ανασκαφές και το βράδυ κάνουν τυμβωρυχία, σε απόσταση 100 μέτρων από το σημείο στο οποίο προέβαιναν ανασκαφές το πρωί».

Ο Δήμαρχος Πάφου κάλεσε την Αστυνομία να επιληφθεί άμεσα του θέματος σημειώνοντας πως υπάρχουν είδη αρχαιοκαπηλίας σε θυρίδες επωνύμων και επιφανών προσωπικοτήτων.

Μεταξύ άλλων έκανε συγκεκριμένη αναφορά για περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα λίγα μέτρα από το γραφείο του. «80 μέτρα από το γραφείο μου και 120 από τον αστυνομικό σταθμό της Πάφου, στο κέντρο της πόλης, εντοπίστηκε τάφος που προσομοίαζε με εκείνο τον Τάφο Των Βασιλέων. Λειτουργοί του τμήματος Αρχαιοτήτων προσπάθησαν να αποσιωπήσουν το γεγονός για να εκμεταλλευτούν οι ίδιοι τον τάφο, λίγες μέρες μετά. Όταν δημοσιοποίησα το θέμα, πήγαν και έκαναν καταγγελία στην Αστυνομία για να είναι καλυμμένοι».

Πηγή: cyprustimes.com