«Είσαι φονιάς» αναφώνησε η τραγική μάνα… Μαυροφορεμένος και με το βλέμμα στο πάτωμα ο παιδοκτόνος της Παραμύθας

0
629

Το πρώτο μέρος από τον επίλογο του δράματος που εκτυλίχτηκε στο σπίτι του Τιμολέοντα Θεμιστοκλέους στις 14 Οκτωβρίου 2015, γράφτηκε στην αίθουσα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ο 73χρονος παιδοκτόνος κρίθηκε ένοχος από το Κακουργιοδικείο στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας, με την Πρόεδρο του να αναφέρει διαβάζοντας την απόφαση ότι ο πατροκτόνος «είχε πρόθεση να πυροβολήσει και να επιφέρει τον θάνατο» στον ίδιο του τον γιο Οδυσσέα.

Μαυροφορεμένος και με το βλέμμα σκυφτό στο πάτωμα την περισσότερη ώρα της διαδικασίας, άκουγε την απόφαση ο 73χρονος Τιμολέοντας, κάνοντας κάποιες φορές μορφασμούς στις αναφορές ότι είχε πέσει σε απανωτές αντιφάσεις.

Η απόφαση του Κακουργιοδικείου ανακοινώθηκε στην παρουσία του αδελφού του θύματος και γιού του 73χρονου, Αλέξανδρου -ο οποίος ήταν και ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας- καθώς και της τραγικής μάνας.

Στο άκουσμα της απόφασης και ενώ ο Θεμιστοκλέους οδηγείτος εκτός της αίθουσας με τη συνοδεία αστυνομικών, η τραγική μάνα αναφώνησε «Είσαι φονιάς»… Ενώ ο άλλος του γιος Αλέξανδρος του φώναξε «Είσαι ψεύτης…» αναφερόμενος στην προσπάθεια του πατέρα του να τον ενοχοποιήσει.

Ο Αλέξανδρος δήλωσε μετά το πέρας της διαδικασίας δικαιωμένος για την απόφαση καο αναμένει ποινή αντάξια της μνήμης του αδελφού του.