Είναι από την Ξυλοτύμπου και έκλεισε 100 χρονών!

0
390
Διαφήμιση:

jermino1

Η Jermino Electrical Appliances στο Παραλίμνι, δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτρικών συσκευών από το 2000 και, από τότε, μας προσφέρει ό,τι ζητάμε για το σπίτι αλλά και τη φροντίδα μας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Η Κύπρια Αναστασία Σαρρή έκλεισα τα 100 και αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας της.

Η καλή διατροφή κι ένα ποτήρι κρασί ή ζιβανία σχεδόν κάθε βράδυ είναι το μυστικό της μακροζωίας της αιωνόβιας Αναστασίας Σαρρή, από την Ξυλοτύμπου, η οποία γιόρτασε μαζί με συγγενείς και φίλους τα εκατοστά της γενέθλια, σύμφωνα με τον «Π».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Αναστασία δεν ευτύχησε στη ζωή της να κάνει παιδιά. Η αγάπη, όμως, που τρέφουν γι’ αυτήν τα αδελφότεκνά της περισσεύει. Ο σύζυγός της, Πανίκος, απεβίωσε πριν από 40 χρόνια.

Να αναφερθεί ότι η οικογένειά της είχε εννέα συνολικά αδέλφια, αλλά σήμερα μόνο τα τρία απ’ αυτά είναι στη ζωή.

Όπως αναφέρει ο αδερφός της: «Ήταν η πρώτη γυναίκα που ασχολήθηκε με το θέρισμα των χωραφιών στην Ξυλοτύμπου. Εργάστηκε πολύ σκληρά στη ζωή της».

Η Αναστασία Σαρρή έζησε για 36 χρόνια στην Αγγλία, όπου εργάστηκε ως ράπτρια. Παρά τον ένα αιώνα που κουβαλά στις πλάτες της, έχει πλήρη διαύγεια και απάντησε με άνεση σ’ όλες τις ερωτήσεις που της υποβάλαμε. «Μυστικά μακροζωίας δεν υπάρχουν, μόνο αν θέλει ο Θεός», απάντησε με νόημα και πρόσθεσε: «Το δικό μου μυστικό ήταν ότι έκανα πάντα καλή διατροφή και μου άρεσε να πίνω κρασί και ζιβανία, σχεδόν κάθε βράδυ. Δεν είχα ποτέ μου άγχος», κατέληξε.

Πηγή: Πολίτης/Βάσος Βάσου

Φωτογραφία: Πολίτης