Η συμμορία των «11» πίσω από τη δολοφονία Λεωνίδη… Το πάζλ συλλήψεων και ενταλμάτων

0
174

Αξιολογούν, ανακρίνουν και στήνουν ένα προς ένα τα κομμάτια του πάζλ της στυγερής δολοφονίας του Έρνεστ Λεωνίδη στη Λεμεσό την Πέμπτη το μεσημέρι – Συλλήψεις και εντάλματα – Ο ρόλος του καθενός 

Με τις εξελίξεις να «τρέχουν» και τους ανακριτές να προσπαθούν να στήσουν ένα προς ένα τα κομμάτια του παζλ της στυγερής δολοφονίας του Έρνεστ Λεωνίδη το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης στη Λεμεσό, οδηγείται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ο 36χρονος Λετονός που φόρεσε χειροπέδες χθες.

Η υπόθεση δολοφονίας του Λεωνίδη εξελίσσεται σε «σταυρόλεξο» για δυνατούς λύτες, γεγονός που προκύπτει τόσο από τις συνθήκες του στυγερού εγκλήματος, όσο και από το παρελθόν του θύματος που φαίνεται να είναι μπλεγμένο σε διάφορες υποθέσεις.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού που διερευνούν την υπόθεση προχώρησαν χθες σε μία ακόμη σύλληψη καθώς και στην έκδοση άλλων δύο ενταλμάτων σύλληψης.

Συλλήψεις και εντάλματα…

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΚΑΝ

  • 25χρονος Ρώσος που φέρεται να μετέφερε τους εκτελεστές στη σκηνή με όχημα Ζ
  • 24χρονος Γεωργιανός που φέρεται να μετέφερε τους εκτελεστές στη σκηνή με όχημα Ζ
  • 36χρονος Λετονός κάτοχος του αυτοκινήτου με το οποίο διακινούνταν οι εκτελεστές

ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ-ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

  • Τρεις δράστες
  • Ρώσος που φέρεται να παρέλαβε τους εκτελεστές μετά το φόνο
  • 32χρονη Λετονή που φέρεται να παρέλαβε το αυτοκίνητο που μετέφερε τους εκτελεστές
  • 57χρονος Γεωργιανός που φέρεται ως το δεύτερο πρόσωπο που συνέτρωγε με Λεωνίδη
  • 28χρονος Γεωργιανός που φέρεται να δανείστηκε αυτοκίνητο από τον 36χρονο Λετονό με το οποίο διακινούνταν οι δράστες
  • Δεύτερο πρόσωπο που συνέτρωγε με Λεωνίδη

 

Ο 36χρονος Λετονός που συνελήφθη χθες στο Αεροδρόμιο Πάφου, οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο διέταξε την κράτηση του για περίοδο 5 ημερών, χωρίς να υπάρξει ένσταση. Ισχυρίζεται ότι δάνεισε το αυτοκίνητο του, με το οποίο φαίνεται να διακινούνταν οι δράστες, στον 28χρονο Γεωργιανό που καταζητείται.

Μέρα μεσημέρι το φονικό…

Ο Λεωνίδης, κάθισε σε τραπέζι που βρισκόταν στο ξύλινο κιόσκι με δύο ακόμα πρόσωπα και περίμεναν το φαγητό τους. Λίγο αργότερα τρία άλλα πρόσωπα προσέγγισαν το σημείο και ακολούθως ρίφθηκαν οι πυροβολισμοί. Τέσσερις σφαίρες έπληξαν το Λεωνίδη. Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο στη σκηνή ήταν ήδη νεκρός.

«Στημένη» από τους… δικούς του;

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται σε κύκλωμα παρακολούθησης που έχουν στην κατοχή τους οι ανακριτές και αξιολογούν από την πρώτη στιγμή, δύο από τα πρόσωπα, φαίνονται να είχαν στην κατοχή τους πιστόλι.

Το φονικό διαπράχθηκε 5 μόλις λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι, σε μια περιοχή πολυσύχναστη, ενώ ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι μετέβηκαν στο σημείο για να διαπράξουν το έγκλημα αγνοώντας χρόνο και θαμώνες και μάλιστα χωρίς να καλύψουν τα πρόσωπα τους. Οι ανακριτές θεωρούν ότι οι δράστες διέφυγαν μέσα από το Δασούδι, που βρίσκεται πίσω από το εστιατόριο, στην αυλή του οποίου διαπράχθηκε το έγκλημα.

Πηγή: cyprustimes.com