Η άγρια δολοφονία στην Αμμόχωστο όταν ένας δράστης δολοφόνησε τον αδελφό του. Πριν συλληφθεί αυτοκτόνησε…

0
1198

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:

Βλάβη στη συσκευή σας; Φτιάχτηκε ήδη!!!

Επισκευές κινητών, tablet και Pc/laptops, γρήγορα και οικονομικά.

?
77775858, 99554859
«Μή με πλησιάσετε» και επυροβόλησεν άπαξ εις τον αέρα…»

Το καλοκαίρι του 1960 ένα αιματηρό γεγονός συντάραξε την τοπική κοινωνία της Αμμοχώστου, όταν ο Γιάγκος Μ. βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στο σπίτι του, με το σώμα του διάτρητο από σφαίρες κυνηγετικού όπλου.

Δράστης ήταν ο αδερφός του, Γιώργος Μ., πρώην τρόφιμος της ψυχιατρικής πτέρυγας του νοσοκομείου της περιοχής, οποίος μετά από κάποιο καιρό νοσηλείας κρίθηκε ότι είχε «σώας τας φρένας» και απολύθηκε.

Ο αδελφοκτόνος και αυτόχειρ, διετέλεσεν τρόφιμος του ασύλου φρενοπαθών και εξήλθεν τούτου προ καιρού. Κατελθών εις την πόλιν είχεν αποσύρει εκ τραπέζης το ποσόν των 50 λιρών, το οποίον εχρησιμοποίησεν προφανώς δια την αγοράν του όπλου.

Το πρωί της 2ας Αυγούστου στο χωριό Κοντέα, ο Γιάγκος Μ. γυρνούσε στο σπίτι του μετά την καθιερωμένη πρωϊνή βόλτα στο καφενείο. Όταν άνοιξε την πόρτα, είδε τον αδερφό του να κρατάει ένα κυνηγετικό όπλο και ουρλιάζοντας να τον σημαδεύει. Πριν προλάβει να αντιδράσει, δέχτηκε πολλούς πυροβολισμούς στο στήθος και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος….

Ο δολοφονημένος Γιάγκος Μ.

«Η ηρεμία της νυκτός διεταράχθη από τους δολοφονικούς πυροβολισμούς και εντός ολίγου ολόκληρο το χωριό έσπευσεν στον τόπο του θεάματος.»

Σύμφωνα με τον τύπο της εποχής, πρώτη στο σημείο έφτασε η γυναίκα του θύματος η οποία προσπάθησε να τον βοηθήσει, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποτρέψει το μοιραίο.

«Με σκότωσεν ο αδελφός μου», ήταν τα τελευταία λόγια του Γιάγκου Μ. πριν ξεψυχήσει.

Ο τίτλος της εφημερίδας «Έθνος» για την άγρια δολοφονία

Όταν η γυναίκα άρχισε να φωνάζει για βοήθεια, ο δράστης άρχισε να πυροβολεί με μανία προς το μέρος της. Από καθαρή τύχη η γυναίκα δεν δέχτηκε κάποια σφαίρα και κατάφερε να διαφύγει, έχοντας στην αγκαλιά της το ένα από τα τρία παιδιά της.

Αφού πληροφορήθηκαν το περιστατικό, έφτασαν στο σπίτι του θύματος συγγενικά του πρόσωπα. Όταν ο μανιακός δολοφόνος τους αντιλήφθηκε άρχισε να πυροβολεί αδιάκριτα, αλλά και πάλι αστόχησε. Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», ανέφερε: «ο παραφρονήσας δολοφόνος δεν εκόρεσεν το πάθος του και εζητούσε και άλλα θύματα. Όταν ο γερο-Ζαχαρίας εξήλθεν από την οικίαν του δια να δει τι εσυνέβαινεν, επυροβολήθη και αυτός, αλλά ευτυχώς οι πυροβολισμοί ηστόχησαν.»

Η άγρια καταδίωξη και η αυτοκτονία

Ο δράστης συνέχισε το «έργο» του πυροβολώντας στους δρόμους της γειτονιάς, ενώ στο σημείο είχε φτάσει ισχυρή αστυνομική δύναμη. Ξεκίνησε άγριο κυνηγητό και τα όσα διαδραματίστηκαν θύμιζαν πολεμικό σκηνικό.

«Τραγικά γεγονότα διαδραματίσθηκαν στο χωριό Κοντέα και ενθυμίζοντα γκαγκστερικήν κινηματογραφικήν ταινίαν, η οποία διήρκησεν περισσότερον από 3 ώρες…», ανέφερε μεταξύ άλλων στο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Εθνος.»…

Η κινηματογραφική καταδίωξη στους δρόμους της Κοντέας μαίνονταν για πολλή ώρα, με τους αστυνομικούς να κάνουν ακόμα και χρήση δακρυγόνων. Καθώς ο αδελφοκτόνος Γιώργος Μ. έβλεπε τα περιθώρια του για διαφυγή να στενεύουν, ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού και με δυνατή φωνή είπε στους αστυνομικούς: «Μη με πλησιάσετε» και πυροβόλησε μία φορά στον αέρα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας «απάντησαν» με πυροβολισμούς προς το μέρος του δράστη και τον ανάγκασαν να κατέβει από την ταράτσα. Αφού κατέβηκε και μπήκε εκ νέου στο σπίτι, οι αστυνομικοί έσπασαν τη κεντρική είσοδο του διαμερίσματος και εισέβαλαν.

Ο Γιώργος Μ. κείτονταν νεκρός στο πάτωμα, αφού είχε αυτοπυροβοληθεί στην καρδιά με το ίδιο όπλο που δολοφόνησε τον αδερφό του. Δίπλα στο άψυχο κορμί του βρέθηκαν πολλές σφαίρες, ενώ στη ζώνη του είχε ένα μεγάλο μαχαίρι.

Τα δύο αδέρφια, Γιάγκος και Γιώργος Μ., τάφηκαν μαζί στη γενέτειρά τους.

Πηγή: mixanitouxronou.com.cy