Γιώργος Κάρουλλας: “Κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε στασιμότητα στελέχη της Eθνικής Φρουράς”

0
114

Κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε στασιμότητα στέλέχη της Εθνικής φρουράς, όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Κάρουλλας.

Πιο συγκεκριμένα στην δήλωση ο βουλευτής αναφέρει:O Δημοκρατικός Συναγερμός αντιλαμβάνεται τους λόγους για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην κατάθεση των κανονισμών στη Bουλή για τους Υπαξιωματικούς, ΕΠΥ και Εθελοντές Υπαξιωματικούς, ωστόσο, διαφωνεί με τη μετάθεση της συζήτησης και ψήφισής τους μετά τις προεδρικές εκλογές. 
Όπως δημόσια είχαμε τοποθετηθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, θεωρούμε ότι υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος να συζητηθούν και να ψηφιστούν τόσο η τροποποίηση του νόμου περί στρατού της Δημοκρατίας, όσο και οι κανονισμοί των Μονίμων Υπαξιωματικών, των ΕΠΥ και των Εθελοντών Υπαξιωματικών με τη συνταγματική και νομοθετική σειρά που επιβάλλουν οι κανονισμοί. Με επιπλέον συνεδρίες της Επιτροπής Άμυνας, η συζήτηση μπορεί να ολοκληρωθεί και έτσι να μην καταδικαστούν τόσες χιλιάδες υπαξιωματικοί σε στασιμότητα. 
Ο ΔΗΣΥ, έστω και την υστάτη, απευθύνει έκκληση προς όλες τις πλευρές να αφήσουν στην άκρη τις πολιτικές και προεκλογικές σκοπιμότητες. Έχουμε υποχρέωση, ως Κοινοβούλιο, να πράξουμε ότι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε τους αδικημένους, εδώ και χρόνια, υπαξιωματικούς, συζητώντας και ψηφίζοντας τους κανονισμούς, πριν τις προεδρικές εκλογές, για να λειτουργήσει η ιεραρχία με τους απαραίτητους βαθμούς στις τάξεις των υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς.