Γέμισε ένα τραπέζι με φωτογραφίες αδικοχαμένων παιδιών στη Χοιροκοιτία…

0
1640

Είκοσι περίπου γονείς από όλη την Κύπρο, φορώντας μαύρα και κρατώντας φωτογραφίες των παιδιών τους, το νήμα της ζωής των οποίων κόπηκε τόσο πρόωρα σε τροχαία δυστυχήματα συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί σε καφεστιατόριο στην Χοιροκοιτία για να συζητήσουν για ότι τους ενώνει…. ο κοινός πόνος του άδικου χαμού του παιδιού τους.

Ποιος μπορεί άλλωστε να νιώσει καλύτερα μία μάνα από μία άλλη μου θρηνεί το παιδί της ή ένα πατέρα;

Το κλίμα βαρύ με τις ψυχές των παιδιών τους να τους συντροφεύουν…

Την πρωτοβουλία για την συγκέντρωση πήραν η κύρια Σκεύη και η κυρία Κούλα που θρηνούν τα δυο παλικάρια του.

Ο γιος της κυρίας Κούλας, Σεμπάστιαν Πέτρος Καραπατέας σε ηλικία 26 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο στις 21 Σεπτεμβρίου του 2013, σε μία διασταύρωση στην οδό Καλλιόπης στο Στρόβολο. Ενώ οδηγούσε την αγαπημένη του vespa, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε ο γιος του Προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, Κυριάκος.

Ο γιος της κυρίας Σκεύης, Κωνσταντίνος Αυγουστή κάηκε ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητο του, σε ηλικία 17,5 ετών. Υπηρετούσε στην Εθνική Φρουρά. Στις 3 Ιουνίου του 2008 έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του ενώ οδηγούσε στον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Κοφίνου και παρεξέκλινε της πορείας του, ανατράπηκε σε παρακείμενο χωράφι και προσέκρουσε σε δέντρο, όπου ακινητοποιήθηκε. Μέσα στο αυτοκίνητο στη θέση του συνοδηγού βρισκόταν και ο 15χρονος τότε αδελφός του, τον οποίο και κατάφεραν και απεγκλώβισαν διερχόμενοι πολίτες.

Ο σκοπός της συγκέντρωσης ήταν για να έρθουν πιο κοντά οι γονείς που έχασαν τα παιδιά τους. Δημιουργήθηκε και σελίδα στο Facebook «Αδικοχαμένα Νιάτα»… Και όλοι μαζί ενωμένοι να φωνάξουν φτάνει πια τα τροχαία δυστυχήματα στην Κύπρο…. και να κινηθούν προς την κατεύθυνση ώστε η πολιτεία και η κοινωνία να κάνουν κάτι προς σ΄αυτό.