Εξαρθρώθηκε σπείρα που “ξάφριζε” κατοικίες στην Αμμόχωστο

0
134Στην εξιχνίαση πληθώρας υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών και στον εντοπισμό κλοπιμαίας περιουσίας μεγάλης αξίας έχει προχωρήσει η Αστυνομία τις τελευταίες μέρες. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, η οποία διαπράχθηκε μεταξύ της περασμένης Τετάρτης και Πέμπτης, στην επαρχία Αμμοχώστου, εξασφαλίστηκε συγκεκριμένη μαρτυρία, βάσει της οποίας μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν την περασμένη Πέμπτη έρευνα σε οικία στη Λεμεσό στην παρουσία 31χρονου και 29χρονου, οι οποίοι διαμένουν στην οικία.

 

Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν ηλεκτρονικές συσκευές οι οποίες είχαν κλαπεί από την πιο πάνω κατοικία στην επαρχία Αμμοχώστου. Εντοπίστηκε επίσης μεγάλος αριθμός άλλων ηλεκτρονικών συσκευών και διάφορα άλλα τιμαλφή. Οι 31χρονος και 29χρονος συνελήφθησαν για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ η περιουσία που εντοπίστηκε παραλήφθηκε από την Αστυνομία.

 

Την περασμένη Παρασκευή, μετά από αίτημα της Αστυνομίας, το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε διάταγμα εφταήμερης κράτησής τους για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης. Οι εξετάσεις της Αστυνομίας προχώρησαν με εντατικούς ρυθμούς με κύριο στόχο να διευκρινιστεί κατά πόσο η υπόλοιπη περιουσία που εντοπίστηκε στην κατοχή των δύο συλληφθέντων αποτελεί προϊόν άλλων διαρρήξεων και κλοπών.

 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν προκύψει, οι 31χρονος και 29χρονος φέρονται  να ενέχονται σε 70 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών που διαπράχθηκαν στην επαρχία Αμμοχώστου, ενώ η αξία της κλοπιμαίας περιουσίας που έχει ανευρεθεί από την Αστυνομία υπολογίζεται στις €40.000.