Έτσι θα γίνει το debate των υποψηφίων

0
461

Οριστικοποιήθηκε και τυπικά η πραγματοποίηση του debate των πέντε υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές, το οποίο, όπως γράψαμε και την περασμένη βδομάδα, έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου. Το debate θα μεταδοθεί από τα πέντε μεγάλα παγκύπριας εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια, εκπρόσωποι των οποίων θα υποβάλλουν και τις ερωτήσεις προς τους υποψηφίους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου μεταξύ των εκπροσώπων των πέντε καναλιών (ΡΙΚ, ΑΝΤ1, ΣΙΓΜΑ, ALPHA, TvOne), στην οποία εκτός από την οριστικοποίηση της συμφωνίας συζητήθηκαν και οι διαδικαστικές λεπτομέρειες για το debate.

Η τηλεμαχία των πέντε θα ξεκινήσει μετά το τέλος των δελτίων ειδήσεων των πέντε καναλιών, δηλαδή λίγο μετά τις 9 το βράδυ και θα είναι διάρκειας δύο ωρών. Κατά την πρώτη ώρα, η συζήτηση θα επικεντρωθεί σε Κυπριακό, ενεργειακά, εξωτερική πολιτική, ενώ στη δεύτερη η ώρα θα συζητηθεί το κεφάλαιο της εσωτερικής διακυβέρνησης και της οικονομίας.

Όσον αφορά στον β’ γύρο, παραμένει ακόμα ανοικτό το θέμα. Οι σκέψεις είναι για να πραγματοποιηθεί ένα ακόμη debate των δύο υποψηφίων που θα περάσουν στον β΄γύρο και από μία διακαναλική για τον κάθε υποψήφιο, χωρίς ωστόσο να υπάρξει οριστική κατάληξη.

Τα όσα συζητήθηκαν χθες θα τεθούν και ενώπιον των επιτελείων των υποψηφίων, ωστόσο δεν αναμένεται ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε αντίδραση όσον αφορά στη διευθέτηση για το debate του πρώτου γύρου των εκλογών.

Σημειώνεται ότι στο debate θα συμμετάσχουν μόνο οι πέντε υποψήφιοι οι οποίοι στηρίζονται από κάποιο ή κάποια κοινοβουλευτικά κόμματα και όχι όλοι οι υποψήφιοι. Δηλαδή, στο debate θα βρίσκονται οι Νίκος Αναστασιάδης, Νικόλας Παπαδόπουλος, Σταύρος Μαλάς, Γιώργος Λιλλήκας και Χρίστος Χρίστου.

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος