Ελλάδα:Ο Ριζάι απείλησε να ανατιναχτεί με τέσσερις ομήρους φύλακες!

0
97

? ??????? ???????? ????? ????? (Alket Rizaj) ????????? ???? ??????????, ????? 17 ????????? 2009. ???? ?????????? ??? ??? ???????? ?????????? ? ??????? ???????? ????? ?????, ????? ??? ? ????????? ??? ????? , ??? ????? ????? ??????? ??????? ??? ???????????? ?? ???????? ??? ????? ????? ????????? ??? ?????????? ??? ??? ?????, ???????? ????? ??? ? ?????????? ??? ???????????? Mercedes ??? ??????????? ??? ??? ?????.Σε οριακό σημείο ήταν μέχρι και αργά μετά τα μεσάνυχτα οι διαπραγματεύσεις στις φυλακές Μαλανδρίνου μεταξύ του αλβανού βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι και των υπευθύνων του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο Ριζάι, μαζί με άλλους δύο φυλακισμένους είχαν ομήρους τέσσερις σωφρονιστικούς υπάλληλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ριζάι, γνωστός από τις αποδράσεις του από τον Κορυδαλλό με τον Παλαιοκώστα, ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και απειλούσε να ανατιναχθεί, αν δεν του έφερναν αυτοκίνητο για να διαφύγει από τις φυλακές στη Φθιώτιδα.

Η κατάσταση περιγραφόταν σε τόσο οριακή κατάσταση που ο δικηγόρος του Ριζάι του απηύθυνε σε δραματικό τόνο έκκληση να δώσει τέλος στην ομηρεία: “Αλκέτ, σε παρακαλώ θερμα να δώσεις άμεσα τέλος στην ομηρεία αθώων ανθρώπων. Προστάτευσε τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα αλλά και τη ζωή σου και τον εαυτό σου. Με λογικη και ψυχραιμία παράδωσε τα όπλα και τα εκρηκτικά και τελείωσέ το. Σε παρακαλώ και σαν δικηγόρος σου και σαν φίλος σου μετά τα τόσα χρόνια της συνεργασίας μας και τις δίκες και τους αγώνες και τις αγωνίες που περάσαμε τόσο για εσένα όσο και για τη Σούλα. Στο ζητώ σαν χάρη… Σάκης” ανέφερε το μήνυμα που έστειλε στον Ριζάι ο δικηγόρος του Σάκης Κεχαγιόγλου.

Το περιστατικό ομηρείας συνέβη αργά το βράδυ του Σαββάτου και οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τον Ριζάι να είναι απλώς οπλισμένος με μαχαίρι. Ωστόσο μετά τα μεσάνυχτα νέες πληροφορίες έφερναν τον αλβανό βαρυποινίτη να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και να έχει χειροβομβίδα.

Στις φυλακές μετέβη εισαγγελέας και διαπραγματευτής ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις