ΕΛΛΑΔΑ: Σοκάρουν τα στοιχεία για τους πνιγμούς στην Κρήτη

0
483

Μία νέα τραγωδία σημειώθηκε σήμερα στις θάλασσες της Κρήτης. Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό πνιγμού με θύμα έναν άνδρα περίπου 50 ετών με καταγωγή από τηΣλοβακία ο οποίος έχσε τις αισθήσεις του ενώ κολυμπούσε. Όλα έγιναν σε παραλία των Μαλίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ναυαγοσώστης ήταν εκείνος που τον ανέσυρε από τη θάλασσα και στη συνέχεια προσπάθησε να τον επαναφέρει παράσχοντάς του τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια ο Σλοβάκος διακομίσθηκε στο ιατρικό Κέντρο Μαλίων και από εκεί στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου δυστυχώς εξέπνευσε.

Την ίδια ώρα όμως σε κοντινή παραλία, οι Αρχές κλήθηκαν σε ένα κόμη περιστατικό από το οποίο ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινη ζωή. Πρωταγωνιστής ένας άνδρας από τηνΠολωνία ο οποίος κινδύνεψε να πνιγεί την ώρα που κολυμπούσε. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πλέον βρίσκεται σε καλή κατάσταση. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ekriti.gr , ο θάνατος του Σλοβάκου στην παραλία των Μαλίων είναι ο 10ος θάνατος ανθρώπου που καταγράφεται μέσα σε θάλασσα του νομού Ηρακλείου από την αρχή της καλοκαιρινής σεζόν.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με τα στοιχεία, από τα υπόλοιπα περιστατικά  θανάτων, προέκυψε ότι ο ένας θάνατος είναι αυτοκτονία ενώ άλλοι τρεις θάνατοι οφείλονται σε παθολογικά αίτια, άρα δεν πρόκειται για πνιγμούς.

Αυτό, σημαίνει ότι μέχρι στιγμής, ο αριθμός των πνιγμών μειώνεται στους έξι (για το νομό Ηρακλείου) ενώ οι Αρχές αναμένουν τις ιατροδικαστικές εκθέσεις για άλλους τρεις θανάτους και δεν αποκλείεται ο αριθμός των πνιγμών να μειωθεί ακόμη περισσότερο