ΕΚΤΑΚΤΟ: Τέσσερις φορές ισόβια σε Πένταυκα και Λόι για το τετραπλό φονικό

0
3636
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:
Στο Pet Galaxy (By Tasos Kefalas) στο Παραλίμνι θα βρείτε τα ΠΑΝΤΑ: Τροφές, πολλά αξεσουάρ, και ό,τι άλλο επιθυμείτε από τις καλύτερες εταιρείεςΈπεσε η αυλαία του δεύτερου μεγαλύτερου εγκλήματος που έγινε ποτέ στην Κύπρο, του τετραπλού φονικού που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου 2016 και για το οποίο καταδικάστηκαν άλλα 4 πρόσωπα και εκκρεμούσε η απόφαση για άλλους δυο κατηγορούμενους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: reporter.com.cy

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας  έκρινε ένοχους για φόνο εκ προμελέτης τον Παναγιώτη Πένταφκα, ιδιοκτήτη νυχτερινού μαγαζιού στην Αγία Νάπα και τον Σέρβο φρουρό ασφαλείας Ντέγιαν Λόι. Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης της απόφασης και κατά την αναφορά στα τραγικά γεγονότα οι συγγενείς των θυμάτων ξέσπασαν σε κλάματα.

Η ποινή ήταν μονόδρομος και ως εκ τούτο το δικαστήριο τους καταδίκασε 4 φορές σε ισόβια, όσο και ο αριθμός των θυμάτων. Οι ποινές είναι συντρέχουσες και όχι διαδοχικές όπως των καταδικασθέντων του πενταπλού φονικού.

Μεταξύ άλλων η δικαστής ανέφερε ότι αρχικά πρόθεση των κατηγορουμένων ήταν να δολοφονήσουν τον Αλέξη Μαυρομιχάλη ωστόσο το συμβόλαιο θανάτου αναβλήθηκε αφού ο στόχος μετέβη στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια μίλησε για τις κινήσεις όλων των κατηγορουμένων του τετραπλού φονικού και την οργάνωση του εγκλήματος, τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της 23ης Ιουνίου και τα όσα ακολούθησαν. Το δικαστήριο έκρινε αξιόπιστη τη μαρτυρία του βασικού μάρτυρα Χαράλαμπου Αντρέου ο οποίος ήταν ο οδηγός των εκτελεστών.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, μεταξύ άλλων, ο Πένταυκας είχε αναλάβει το σχεδιάγραμμα με το δρόμο που θα ακολουθούσαν οι εκτελεστές και οι συνεργοί τους για να μεταβούν στο εστιατόριο που θα δολοφονούσαν τον επιχειρηματία καθώς και το δρόμο διαφυγής τους, ενώ ο Σέρβος φρουρός του Καλοψιδιώτη τους ενημέρωνε για τις κινήσεις του και την στιγμή του φονικού μετέβη στην τουαλέτα.

Επίσης ο Παναγιώτης Πένταυκας ήταν το πρόσωπο που διευθέτησε τον εμπρησμό του οχήματος των δραστών που εντοπίστηκε να φλέγεται λίγο μετά το φόνο σε κοντινή απόσταση από τη σκηνή του εγκλήματος.

Η δικαστής επίσης, ανέφερε ότι «δεν υπήρχε μαρτυρία που να οδηγήσει την Αστυνομία στη σύλληψη του Άντρου Ροδοθέου τον οποίο ενέπλεξε ο μάρτυρας Χαράλαμπος Αντρέου όπου κατέθεσε ότι ζήτησε τον Μπουρέλλι για να τον σκοτώσει.  Επίσης η δικαστής σημείωσε πως ούτε για τον Γιώργο Φένεκ υπήρχε μαρτυρία που να δικαιολογεί τη σύλληψή του.

«Οι κατηγορούμενοι είχαν τον χρόνο να σκεφτούν τον φόνο» είπε η δικαστής ενώ «οι εκτελεστές δεν σκέφτηκαν την παρουσία των δύο ανήλικων».

Το στυγερό έγκλημα διαπράχθηκε ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά το πενταπλό φονικό, στον ίδιο δρόμο, στο κέντρο της Αγίας Νάπας όπου πληρωμένοι εκτελεστές σκότωσαν εν ψυχρώ τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη, τον αστυνομικό Ηλία Χατζηευθυμίου, τη συζύγου του Σκεύη Χατζηευθυμίου ενώ κατά λάθος από τα πυρά σκοτώθηκε και ο ένας  εκ των δραστών Γιάνι Βόγλι. Ο δεύτερος εκτελεστής Άλεξ Μπουρέλι παραμένει άφαντος εδώ και 14 μήνες.