Δήμαρχος Σωτήρας: Δεχτήκαμε πιέσεις από θρησκευτικούς κύκλους – Αντιδρά ο Υπ. Παιδείας

0
1230
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:

Βιβλιοπωλείο Χρύσω Ηλιάδη (Chrisobookshop gift printing) στην Δερύνεια. Εδώ θα βρείτε βιβλία για όλες τις ηλικίες, σχολικές τσάντες, γραφική ύλη, υλικά για ζωγραφική και ό,τι άλλο επιθυμείτε!
Την αντίδραση του υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή, προκάλεσε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρας να μην επιτρέψει τη θεατρική παράσταση «Cock» του ΘΟΚ, με αποττέλεσμα την ακύρωσή της.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό το Twitter, ο Κ.Καδής εκφράζει τη λύπη του αναφέροντας ότι «δεν δικαιολογούνται τέτοιες προσεγγίσεις σε μια ανοικτή, ανεκτική και δημοκρατική κοινωνία».

Μιλώντας στο philenews ο δήμαρχος Σωτήρας Γιώργος Ττάκας ξεκαθάρισε ευθαρσώς ότι ο ίδιος και το Δημοτικό Συμβούλιο δέχτηκαν αφόρητες πιέσεις αλλά και προειδοποιήσεις από θρησκευτικούς κύκλους ότι εάν πραγματοποιούταν η παράσταση «Cock» του ΘΟΚ, θα δημιουργούνταν επεισόδια από κατοίκους. Κάτι που, όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, θα δημιουργούσε εκτός από αχρείαστη αντιπαράθεση στην τοπική κοινωνία, και αρνητικές εντυπώσεις για τον κόσμο της Σωτήρας. Ο κ. Ττάκας δεν απέκρυψε τη θλίψη του για την κατάσταση που δημιουργήθηκε και ανέφερε ότι υπό τις περιστάσεις η άρνηση του Δημοτικού Συμβουλίου προς τον ΘΟΚ δεν εκφράζει και τα αισθήματα των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πηγή: philenews