ΔΙΚΗ ΠΕΝΤΑΠΛΟΥ: Ισχυρίστηκαν ότι ήρθαν στην Κύπρο κερδίζοντας στο… ΚΙΝΟ

0
142

fonikoagianpaΣε αντιφάσεις φαίνεται να περιέπεσε ο 1ος κατηγορούμενος Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, στις καταθέσεις του που έδωσε στην αστυνομία αμέσως μετά την σύλληψη του.

Σύμφωνα με τον λοχία του ΤΑΕ Αμμοχώστου Πανίκκο Δρουσιώτη, που έλαβε τις ανακριτικές καταθέσεις του Μαμαλικόπουλου, αμέσως μετά την παράδοση του από τις Ελληνικές στις Κυπριακές Αρχές, ο οποίος σήμερα κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, ο ισχυρισμός του Μαμαλικόπουλου αναφορικά με τα συχνά ταξίδια που πραγματοποίησε στην Κύπρος τόσο ο ίδιος όσο και ο δεύτερος κατηγορούμενος Αναστάσιος Τσεχιλίδης, αλλά και τα χρήματα που χρησιμοποιούσαν, φαίνεται να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος φέρεται να του ανέφερε, ότι τα χρήματα για τα ταξίδια που πραγματοποίησαν οι δύο τους στην Κύπρο, από το τέλος Μαϊου 2012 μέχρι την 23η Ιουνίου 2012, ημέρα κατά την οποία διαπράχθηκε το πενταπλό φονικό, που συντάραξε το παγκύπριο, τα κέρδισε στο ΚΙΝΟ. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι από το τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ κέρδισε 8 περίπου χιλιάδες ευρώ και από αυτά τα χρήματα πλήρωσε όλα τα έξοδα των ταξιδιών που πραγματοποίησαν ο ίδιος, αλλά και ο Τσεχιλίδης.

Ο ισχυρισμός του Μαμαλικόπουλο έρχεται σε αντίθεση με τα στοιχεία του ΟΠΑΠ, στα αρχεία του οποίου δεν υπάρχει καταγεγραμμένο κανένα κέρδος των 8 χιλιάδων ευρώ στο όνομα του κατηγορούμενου. Σύμφωνα με τον κ. Δρουσιώτη η Αστυνομία ζήτησε από τον ΟΠΑΠ, μέσω αιτήματος δικαστικής συνδρομής, να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό Μαμαλικόπουλου. Η απάντηση του ΟΠΑΠ ήρθε μέσω του αρμόδιου υπουργείου της Ελλάδας, αναφέροντας ότι δεν έχει λάβει αίτηση για βεβαίωση κέρδους από τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο.

Στην κατάθεση του ενώπιον του Κακουργιοδικείου ο λοχίας του ΤΑΕ Αμμοχώστου, αποκάλυψε την πληροφορία της αστυνομίας για δολοφονία προσώπου αλβανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται ως ένας από τους στενούς φίλους και συνεργάτες του 1ο κατηγορούμενου, Δημήτρη Μαμαλικόπουλου και ο οποίος υπήρξε συνεργός στο έγκλημα.

Όπως αποκάλυψε, το συγκεκριμένο άτομο, φέρεται ως συνεργός στο στυγερό έγκλημα στην Αγία Νάπα και καταζητείτο από τις Κυπριακές Αρχές, ωστόσο μόλις πριν από λίγες μέρες η αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία ότι δολοφονήθηκε στην Αλβανία. Όπως ανέφερε ο κ. Δρουσιώτης το πρόσωπο αυτό, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να εισέπραξε μέρος της αμοιβής που δόθηκε, στον Μαμαλικόπουλο για να διαπράξει τον πενταπλό φόνο και αμέσως μετά το έγκλημα, εξαφανίστηκε από την Ελλάδα και πήγε στην Αλβανία. Αν και εναντίον του εξασφαλίστηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, δεν εκτελέστηκε ποτέ, αφού η Αλβανία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολούθως εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης, το οποίο επίσης δεν εκτελέστηκε λόγω του δικαίου της Αλβανίας το οποίο δεν επιτρέπει την έκδοση Αλβανών υπηκόων στο εξωτερικό. Μόλις πριν από λίγες μέρες ωστόσο, η αστυνομία, εξασφάλισε μαρτυρία ότι το εν λόγω πρόσωπο δολοφονήθηκε στη χώρα του και αναμένεται η επιβεβαίωση του γεγονότος από την κυβέρνηση της Αλβανίας.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ