Δεκαεπτά οδηγοί με ναρκωτικά σε 19 ημέρες

0
637

Τρομάζουν τα στοιχεία που επεξεργάζεται η Τροχαία και αφορούν τους οδηγούς που κάνουν χρήση ναρκωτικών. Σε 19 ημέρες ανιχνεύτηκαν 17 οδηγοί να βρίσκονται στο τιμόνι μετά από χρήση ναρκωτικών. 

Οι αριθμοί ανησυχούν ιδιαίτερα τους αρμόδιους που ενώ περίμεναν να εντοπίζονται οδηγοί με ναρκωτικά, δεν ανέμεναν όμως να πιάνονται με τόση συχνότητα και τόσοι πολλοί. Οι αριθμοί δείχνουν και το ευρύτερο πρόβλημα των ναρκωτικών στον τόπο μας που θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τους αρμόδιους. Αυτό που εκτιμάται τώρα είναι πως κάποιοι φοβούμενοι ότι θα χάσουν τις εργασίες τους αν εντοπιστούν θετικοί στα ναρκωτικά, θα μειώσουν τη χρήση, τουλάχιστον όταν παίρνουν τιμόνι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τέσσερα πρόσωπα εντοπίστηκαν μετά από προκαταρκτικό έλεγχο να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών στη Λεμεσό, εφτά στην Πάφο, δύο στη Λευκωσία και άλλοι τέσσερις πιάστηκαν από τους Ουλαμούς Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων στους αυτοκινητόδρομους. Όπως δήλωσε στον «Φ» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, οι έλεγχοι της Τροχαίας ήταν στοχευμένοι και θα συνεχιστούν. Σημειώνεται ότι όλοι όσοι εντοπίστηκαν ήταν νεαροί και εκτός από τη χρήση ναρκωτικών, στις περισσότερες περιπτώσεις διαπιστώθηκαν και διάφορες άλλες τροχαίες παραβάσεις, ενώ υποβλήθηκαν σε έλεγχο νάρκοτεστ επειδή παρέλειψαν να σταματήσουν για έλεγχο.

Στην Πάφο έχουν εντοπιστεί και τα περισσότερα περιστατικά, γεγονός που ξενίζει τους αρμοδίους της Τροχαίας. Τα δύο τελευταία περιστατικά, εντοπίστηκαν προχθές το βράδυ από μέλη της Τροχαίας Πάφου. Συγκεκριμένα, ανακόπηκαν για έλεγχο ένας 25χρονος Ελληνοκύπριος και ένας συνομήλικος του από τη Γεωργία, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, και όταν πέρασαν από νάρκοτεστ διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Ο Ελληνοκύπριος, σύμφωνα με το δείγμα που έδωσε, είχε κάνει χρήση αμφεταμίνης και ο δεύτερος νεαρός είχε κάνει χρήση κάνναβης και αμφεταμίνης.

Οι δύο νεαροί υποβλήθηκαν σε προκαταρκτικό έλεγχο νάρκοτεστ με θετική ένδειξη και στη συνέχεια έδωσαν πρόσθετο δείγμα σάλιου για να σταλεί για εργαστηριακή ανάλυση. Σημειώνεται πως το τελευταίο τετραήμερο άλλοι τρεις οδηγοί στην Πάφο ήταν  θετικοί σε έλεγχο νάρκοτεστ που υποβλήθηκαν.

Όσον αφορά την ανίχνευση ουσιών σε οδηγούς που χρησιμοποιούν φάρμακα, αυτοί δεν θα διώκονται.