Δέκα Κοτσινοχωριάτες απαντούν: Πως φαντάζονται την “τέλεια” γυναίκα

0
2009

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:

Goumenos Jewellery σημαίνει ΠΟΙΟΤΗΤΑ – Πατήστε και δείτε μόνο μερικά από τα απίθανα ρολόγια που διαθέτει
Της Ζαφείρως Αναστασίου – zafireneia.com

Η ιστοσελίδα “zafeirenia.com” σκέφτηκε να συνδέσει την αρθρογραφία με την Ψυχολογία και να δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον θέμα σχετικά με το τι ψάχνουν οι άντρες σε μία γυναίκα! Αποφασίσαμε λοιπόν, να στείλουμε το ερωτηματολόγιο μας, σε αγόρια της περιοχής για να μας βοηθήσουν ούτως ώστε να έχουμε μια πιο ‘σωστή’ προσέγγιση επι του θέματος.

Η ιδέα, μου κατέβηκε στο μυαλό πριν μερικές εβδομάδες και τη σημείωσα (Αυτό μου θυμίζει πως πρέπει να αγοράσω ένα ideas book γιατί έχω γεμίσει με κίτρινα sticky notes παντού!!) Μου φάνηκε αρκετά καλή και ενδιαφέρον αλλά στην ουσία δεν είναι εύκολο να στέλνεις σε άντρες και να τους ρωτάς πως φαντάζονται την «ιδανική-τέλεια» γυναίκα γιατί πάντα υπάρχει κίνδυνος να παρεξηγηθείς ή να σε ξιτιμάσουν! Τέλος πάντων, επειδή όντως μου άρεσε το θέμα έκατσα (ποτέ δεν στέκομαι σε έτσι φάσεις) και σύνταξα ένα ερωτηματολόγιο με επιλογές. Ίσως να ήταν καλύτερο να το άφηνα ανοιχτό και να έγραφε ο καθένας ό,τι επιθυμούσε (είμαι υπέρ της ποιοτικής έρευνας λόγω των 2 πτυχιακών μου) αλλά λαλώ εννά μας πάρει πολύυυυ πιο παραπάνω χρόνο ειδικά στην ανάλυση.

Anyways, ευχαριστώ τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν και μέσα σε μία μόνο μέρα απάντησαν στην έρευνα που τους ζητήθηκε! Όπως τους υποσχέθηκα θα παραμείνουν ανώνυμοι. Να σημειώσω πως η έρευνα στάληκε σε 11 άντρες της περιοχής (θα το έκανα 10+1 όπως συνηθίζω να κάνω με τα άρθρα μου) αλλά μόνο οι 10 απάντησαν. Δεν πειράζει, εμείς τους ευχαριστούμε όλους για την καλή τους διάθεση!

Literature Review… (ένα πράμα) * Δεν εντοπίστηκε υλικό από προηγούμενες έρευνες σχετικά με το πως φαντάζονται οι Κοτσινοχωρκάτες την ιδανική γυναίκα.

Μέθοδος…

Η έρευνα έγινε μέσω facebook! (Ευλόγησον την τεχνολογία… Αμήν!)

**Όσοι & όσες θέλετε μπορείτε να δείτε το ερωτηματόλιο των αγοριών στο παράρτημα 1. (Παναγία μου έκαμα την πολλά επιστημονική την έρευνα μου! Λαλείτε να μας πιαν που το Πανεπιστήμιο να μας δώκουν congratulations;; Χάρβαρντ,MIT, NYU… Χμμμ…)

Λοιπόν, πάμε στο ζουμί που δεν είναι άλλο από το κομμάτι της ανάλυσης! Τι απάντησαν οι άντρες της περιοχής σχετικά με την «τέλεια» γυναίκα;;;

Α’ ΜΕΡΟΣ:

Σε αυτό το κομμάτι οι συμμετέχοντες είχαν να επιλέξουν 7 χαρακτηριστικά (Επιθυμούσαν περισσότερα η αλήθεια, αλλά ήμουν αυστηρή!!) που θα ήθελαν όπως και δήποτε να έχει η ‘τελεια’ γυναίκα!

Ανάλυση Δεδομένων

 1. Ποτέ μου δεν πίστευα ότι θα έβλεπα αυτό (No offence guys, χαίρομαι που με διεψεύσατε!) αλλά το πιο δημοφιλές χαρακτηριστικό που επιζητεί ένας άντρας… (να ακούσω τα ντραμς) σε μια γυναίκα είναι… η… εξυπνάδα! Μάλιστα!! Καλά διαβάσετε!! 9/10 άντρες που απάντησαν στην έρευνα, δήλωσαν πως θέλουν η κοπέλα τους να είναι έξυπνη! (Γι’ αυτό φίλη μου μην σκίσεις τα πτυχία σου!!! Απ’ ότι φαίνεται κάπου θα χρησιμεύσουν!)

τελεια γυναικα3

2. Τα αμέσως επόμενα χαρακτηριστικά στη λίστα, με ποσοστό 60% ήταν το να είναι όμορφη, πιστή, με χιούμορ και να μου δίνει ελευθερία να κάνω τα πράγματα που αγαπώ (όπως κυνήγι, ψάρεμα, γήπεδο κτλ…)

Σχολιασμός Ζαφειρένιας (ζω για τούντες στιγμές!!!): Θα συμφωνήσουμε με το πρώτο μιας και όσο και να θέλουμε να λέμε για το χαρακτήρα, η εξωτερική εμφάνιση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο! Δηλαδή για παράδειγμα εγώ όταν χαζεύω τα βράδια στο Master Chef τον Πάνο Ιωαννίδη, δεν είναι ακριβώς για τις μαγειρικές του ικανότητες!! So boys, σας καταλαβαίνω! ? Επίσης, όπως είδατε είναι σημαντικό για το αντρικό φύλο μια γυναίκα να είναι πιστή!!! (Και ποιος θα ήθελε να ήταν κερατάς εδώ που τα λέμε…) Εξίσου σημαντικό είναι μια γυναίκα να έχει χιούμορ! (Σε αυτή τη φάση αναρωτιέμαι γιατί είμαι ακόμα άσαστη… Anyways…) SOS!!! Κοιτάξτε παράλληλα πόσο ζωτικής σημασίας είναι να δίνετε σε έναν άντρα τον χώρο του και την ελευθερία του να κάμει τα δικά του!! (Τα «Μα πάλε εννά παέις τζινήν;» κομμένα κορούες!!)

 1. Στο επόμενο στάδιο με ποσοστό 50%, συναντάμε το καλό σεξ. Σημαντικές έρευνες στην Ψυχολογία το θεωρούν ως ένα απο τα βασικότερα συστατικά για να διατηρεί μια σχέση/γάμος. (Όσες μουτρώσετε με αυτή την απάντηση μεν παίζετε τις αθώες! Ξέρω πολύ καλά ότι είδατε/διαβάσετε «50 Shades of Grey!») Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που επιθυμεί το ½ των αντρών, είναι το να είναι μια κοπέλα χαμογελαστή & θετική! (Stop being οξινιαρκά! – Αυτό θα στείλω να μου το κάνουν μπλουζάκι οι Romeo Tees & θα το φοράω όταν έρχονται high class χωραίτες κάτω!) ?
 2. Σε ποσοστό 40% συναντάμε το να είναι σέξι και ανεξάρτητη!
 3. Τρεις στους δέκα άντρες απάντησαν πως θέλουν την νοικοτζυρά, με προσωπικότητα και να τα πηγαίνει καλά με τους φίλους τους (Πόσον καλά εν τζαι διευκρίνησαν μας όμως…)

τελεια γυναικα1

6. Το 1/5 δήλωσε πως τη θέλει προσγειωμένη, να στηρίζει τις επιλογές μου, να με ακούει & να με νοιάζεται.

7. Και τέλος, ένας μόνο στους δέκα δήλωσε πως τη θέλει να αγαπά τα ζώα (Υπήρχαν άτομα που ήθελαν να το βάλουν αλλά επειδή μόνο 7 επιλογές είχαν, αναγκάστηκαν να το διαγράψουν) & να φαίνεται πως θα γίνει καλή μητέρα.

Conclusions of Zafeirenia: Μιας και μόνο ένα 30% ψάχνει για νοικοκυρά σε αντίθεση με το συντριπτικό 90% που επιζητά μιαν να κόφκει ο νους της – έξυπνη, μπορούμε να πούμε πως το Πανεπιστήμιο έχει κερδίσει κατά ποδός την κατσαρόλα και τις κουταλούες! Βέβαια, δεν γνωρίζουμε έαν τα αγόρια μας προτιμούν να τρων στη μάμα τους, να πιάνουν take away ή να ζουν μες το σαγλίκι, αλλά η έρευνα δεν λέει ψέματα σαν το τραγούδι του Αργυρού! Γι’ αυτό σταμάτα να τυλίγεις κουπέπια τζαι άνοιξε κανένα βιβλίο να μορφωθείς!

ΥΣ. Κανένα Πανεπιστήμιο δεν θα σε κάμει έξυπνη!

ΜΕΡΟΣ Β’:

Ζητήσαμε από τα αγόρια να επιλέξουν 7 χαρακτηριστικά που ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να έχει η «ιδανική» σύντροφος (Και πάλι ήμουν αυστηρή & δεν επέτρεψα να διαλέξουν περισσότερα. Ειδαλλιώς… ήταν να πηδούν κορούες που τα μπαλκόνια!!)

 1. Το πρώτο χαρακτηριστικό όπου δεν θέλουν με τίποτα να έχει μια κοπέλα είναι «το να τη νοιάζει μόνο ο εαυτός της και η εμφάνιση της». Ποσοστό;; 70%!!!
 2. Τα αμέσως επόμενα χαρακτηριστικά που δεν ανέχονται με τίποτα οι άντρες και χτύπησαν ποσοστό 60%, είναι το να είναι απεριποίητη και το να γκρινιάζει με το παραμικρό. (Ηθικό δίδαγμα; Κόψε την κρεβατομουρμούρα & πιένε αισθητικό φκάλε καμιάν τρίχαν!!)
 3. Το ½ των αρσενικών μας που έλαβε μέρος στην έρευνα, απάντησε πως δεν του αρέσει η κοπέλα να φλερτάρει μπροστά του με άλλους, να είναι μεγαλοπιασμένη, και να είναι αρνητική/απαισιόδοξη!

Σχολιασμός ZafeireniaΤο χαμόγελο που είπαμε πριν κορασιές, κρατήστε το! Από ότι βλέπετε είναι στανταράκι! ? Επίσης, ΔΕΝ είναι ποτέ σωστό τη στιγμή που έχετε σχέση με έναν άντρα να καμακώνετε μπροστά του άλλους! ΔΕΝ θα τον κάνετε να ζηλέψει. Αντιθέτως, αυτή η συμπεριφορά επιδυκνυεί ανωριμότητα και ασέβεια προς το σύντροφο σας!! Όσο αφορά το μεγαλοπιασμένη, okay… Υπάρχουν όντως κορούες που τους αρέσει να πιάνονται από… μεγάλα πράγματα. Σιου να πάει ο νους σας στο κακό ρε αγάπες! Εμείς πάντως που διεξάγαμε την έρευνα βάλαμε στην παρένθεση αρέσκει της να τρώει στέκια, αστακούς, κτλ… (Άι μωρή! Είχες τζαι στο χωρκό σου τέτοιες χλιδές;) Κι εδώ πάει το άσμα «Που ‘σουνα στη μάνα σου ζούσες σε παράγκα…»

 1. Ένα αξιόλογο ποσοστό της τάξεως του 40% σημείωσε πως δεν θέλει η κοπέλα του να καπνίζει, να έχει πάει με πολλούς (και όχι δεν εννοούμε για καφέ…), να σχολιάζει τους πάντες και τα πάντα(κόψε να ‘θάφκεις’ τη γειτόνισσα άμα εν μπροστά ο καλός σου!), και επιπλέον να φκάλει ούλη μέρα selfies & να σουφρώνει τα χείλη της (Κορού, το duck face τέλος! The end of an era… I know)

τελεια γυναικα4

 1. Αξιοσημείωτο είναι και το 3/10 που συναντάμε στο να βρίζει μια γυναίκα σαν φορτηγατζής, στο να μωρευκέται (σπαστικό η αλήθεια), στο να φοβάται να τσαλακωθεί (Τσαλακώθου μάνα μου!! Ήντα είσαι τίποτε πουκάμισο!!) και να αρκεί υπερβολικά να σαστεί! (Ε, σόρυ άμα του είπες σε 5’ είμαι έτοιμη και ήρθε η επόμενη πανσέληνος μέχρι να τα βρεις να κατεβείς κάτω που σε εκαρτέραν ο φτωχός!!)
 2. Τελειώνουμε το Β’ μέρος όπου το 1/5 ενοχλείται όταν η κοπέλα βάφεται υπερβολικά έντονα και ένα 10% όταν η ‘λεγάμενη’ ντύνεται προκλητικά! (το υπόλοιπο 90% δεν σημείωσε κάτι τέτοιο όποταν… ξεντύθου άφοβα!!) J

Conclusions of Zafeirenia: Η αλήθεια είναι πως συναντάμε φανατικούς αντικαπνιστές στην περιοχή! (Καθαροί πνεύμονες + γκόμενος! Δύο σε ένα που λέμε!!) Επιπρόσθετα, βλέπουμε πως δεν τους αρέσουν τα «Gossip Girls!!» που σχολιάζουν ακόμα και το χελιδόνι που επέτασεν από μπροστά τους. Παράλληλα, φακκά τους πας τα τζέρατα οι selfies ούλη μέρα τζαι ούλη νύχτα!! (Κάμε εικόνα την παρακάτω συζήτηση… Άντρας:‘Έχεις όρεξη για…’ Γυναίκα: ‘Δυο λεπτά να φκάλουμε σέλφι!’ Φκάλει το κινητό τζαι αντακώνει να σουφρώνει χείλη τζαι να ποζάρει μόνη της πλωμένη πας το κρεβάτι. Ώστι να δώκει παμόν ο άντρας τζοιμάται & ροχαλίζει… Και μετά λαλεί σου βελτιώνει τη ζωή σου η τεχνολογία…) Προσοχή επίσης, στο να ξιτιμάζετε!! Πολλοί άντρες ενοχλούνται από αυτό μιας και θεωρούν πως μία κοπέλα χάνει από τη θυληκότητα της όταν στολίζει με όχι και τόσο όμορφα επίθετα πχ. Το διαιτητή λες και βρίσκεται στην κερκίδα του Old Trafford!! Εν τέλει, δώστε βάση στο χρόνο που ετοιμάζεστε γιατί ακόμη και να μεν το δείχνουν σας υπογράφω ότι ΤΡΙΒΙΤΖΙΑΖΟΥΝΤΕ να περιμένουν!!!!! (Και σε περιμένω, τσιγάρο αναμμένο…)

ΜΕΡΟΣ Γ’:

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της έρευνας ζητήσαμε από τα αγόρια να σημειώσουν το όνομα της διάσημης που θεωρούν ως «ιδανική γυναίκα!» Οι απαντήσεις που πήραμε ήταν οι εξής:

ΔΥΟ απάντησαν Irina Shayk (Βλάκα Ροναλντο!! Κότζα κορούα που σου εδώκαμεν!! Ιρίνα μου, don’t worry!! Στα Κοκκινοχώρια συνεχίζεις να κάμεις θραύση!)

ΔΥΟ απάντησαν Angelina Jolie (Ξέχασα να σας ρωτήσω όμως… Την Αντζελίνα θέλετε την με τα έξι της κοπελούθκια ή σκέτη;;) J

Ένας απάντησε Eva Mendes (Απλά respect! Ενός λεπτού σιγή παρακαλώ για την Εύα…)

Ένας Keira Knightley (Ένα από τα ωραιότερα πρόσωπα, I must say…)

Ένας Jessica Alba (Καλόγουστος!!!)

Ένας Kate Middleton (Class & Elegance)

Ένας Χριστίνα Παυλίδου (Αγέραστη, αληθινά όμορφη & ωραίο γυναικείο πρότυπο!)

Ένας Ζαφείρω Αναστασίου – Βασικά ήταν ο μόνος που εκατάλαβε πως ήταν τρικ question! Δωρεάν διαφήμιση από το zafeirenia & ένα κουτί μπισκοτούθκια που λόου μου!!! J Οι υπόλοιποι λυπάμαι αλλά έπρεπε να σκεφτείται πιο έξυπνα!! (Only joking!)

τελεια γυναικα2

Ευχαριστίες…

Αγόρια μου, χίλια ευχαριστώ που αφιερώσατε λίγο από το χρόνο σας για να απαντήσετε στην έρευνα του «zafeirenia.com» Ελπίζω εάν συνεχίσει αυτό με τις έρευνες στην ιστοσελίδα, να είστε πάντα τόσο πρόθυμοι & ευγενικοί!!! 

Παράρτημα 1:

Διάλεξε 7 χαρακτηριστικά που θεωρείς τα πιο σημαντικά για σένα & ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙ η ‘τέλεια’ γυναίκα! Αν δεν σε καλύπτει κάποια από τις πιο κάτω επιλογές, μπορείς να γράψεις από κάτω με δικά σου λόγια.

*Να θυμάσαι πως τα στοιχεία σου θα παρεμείνουν ανώνυμα!

ΜΕΡΟΣ Α’

 1. Όμορφη
 2. Σέξι
 3. Έξυπνη
 4. Καλή νοικοκυρά (μαγειρεύει, καθαρίζει, πλένει, σιδερώνει)
 5. Ανεξάρτητη (εργάζεται και συντηρεί μόνη της τον εαυτό της)
 6. Χιούμορ (Λούης Πατσαλίδης στη θηλυκή version)
 7. Χαμογελαστή/θετική
 8. Να σε ακούει & να σε νοιάζεται (Θέκλα ψυχολόγος τα βράδια που χάνει η ομάδα σου)
 9. Να έχει προσωπικότητα
 10. Να έχει περιουσία (χωράφκια, BMW, κτλ…)
 11. Πιστή (να μεν δικλά να δει αρσενική μούγια!)
 12. Να αγαπά τα ζώα (γάτοι, σκύλοι, λάμα…)
 13. Να τις αρέσουν τα σπορ
 14. Να τα πηγαίνει καλά με τους φίλους σου
 15. Να είναι προσγειωμένη
 16. Τέλειο σεξ
 17. Παρθένα
 18. Ωραίο σώμα (Αντριάνα Λίμα, Ζιζέλ φάση…)
 19. Να σε στηρίζει στις επιλογές σου & να μην γκρινιάζει
 20. Να σου δίνει ελευθερία να κάνεις πράγματα που αγαπάς (κυνήγι, ψάρεμα, γήπεδο…)
 21. Να ξέρει pole dancing
 22. Να φαίνεται πως θα είναι καλή μητέρα…
 23. Άλλο …………. (Σημείωσε παρακαλώ)

ΜΕΡΟΣ Β’

Τι ΔΕΝ θα ήθελες να έχει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ η ‘ιδανική’ σύντροφος… Διάλεξε 5-7!

 1. Να τη νοιάζει μόνο ο εαυτός & η εμφάνιση της
 2. Να έχει πάει με πολλούς (όχι για καφέ…)
 3. Να είναι απεριποίητη (πχ. μουστακάκι μπαρμπα Γιώργης)
 4. Να φλερτάρει με άλλους μπροστά σου
 5. Να ντύνεται υπερβολικά προκλητικά
 6. Να γκρινιάζει με το παραμικρό (Αγάπη, έσπασε το νύχι μου..)
 7. Να σχολιάζει τους πάντες και τα πάντα
 8. Να είναι απαισιόδοξη & αρνητική
 9. Να φκάλει ούλη μέρα selfies και να σουφρώνει τα χείλη της
 10. Να μωρέφκεται!
 11. Να βάφεται πολλά (τύπου Τζόκερ!)
 12. Να αρκεί υπερβολικά να σαστεί (συμφωνήσατε στις 9.15 και εμφανίζεται στις 11.53)
 13. Να φοβάται να τσαλακωθεί
 14. Να είναι σπάταλη
 15. Να είναι μεγαλοπιασμένη (πχ. Να θέλει να τρώει συνέχεια στέκια & αστακούς)
 16. Να βρίζει σαν φορτηγατζής!
 17. Να καπνίζει…
 18. Άλλο …………. (Σημείωσε παρακαλώ)

ΜΕΡΟΣ Γ’

Ποια διάσημη θεωρείς ως «ιδανική γυναίκα;» Σημείωσε το όνομα της ………………………………………………..

References….

Αναστασίου, Ζ. (2018) «Ό,τι κόψει ο νους – Η ζωή στα κοκκινοχώρια»

Αναστασίου, Ζ. (2017) «Σεξουαλική ζωή στην επαρχία…»

Αναστασίου, Ζ. (2016) «Καυτοί εραστής στο Κόκκινο χώμα!»