Χωρίς εγκεφαλική λειτουργία το βρέφος – Υποτίμησε το χτύπημα η μητέρα του

0
1127

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο το βρέφος τριών μηνών που διαμένει με τους γονείς του στην Πάφο και το οποίο επανήλθε λίγο πριν την μεταφορά του στο νοσοκομείο αφού δεν ανταποκρινόταν.
Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση, το βρέφος δεν φαίνεται να έχει εγκεφαλική λειτουργία ενώ στις επόμενες δυο ημέρες θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να εξακριβωθεί.  Η κατάσταση του θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη.
Για την υπόθεση οι ιατρικές υπηρεσίες ζήτησαν έκθεση γεγονότων και δεν φαίνεται να προκύπτει οποιαδήποτε αμέλεια.
Tο βρέφος μεταφέρθηκε στις 15:40 χθες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου από τον Ρουμάνο πατέρα του. Κατά την εξέταση του από τους επί καθήκοντι ιατρούς διαπιστώθηκε ότι το βρέφος είχε εισροφήσει τα εμέσματα του και δεν ανταποκρινόταν με αποτέλεσμα να γίνουν κάποιες προσπάθειες για ανάνηψη του χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.
Ακολούθως ανακοινώθηκε από τους ιατρούς ο θάνατος του  αφού δεν έγινε κατορθωτή η επαναφορά των παλμών του βρέφους.
Μετά από πάροδο 45 λεπτών περίπου και αφού το βρέφος υποβάλλονταν σε καρδιογράφημα για να ακολουθήσει η μεταφορά του στο Νεκροτομείο το βρέφος ανένηψε.

Αμέσως μετά υποβλήθηκε σε αξονική εγκεφάλου και διαπιστώθηκε ότι φέρει κρανιοεγκεφαλική κάκωση, επισκληρίδιο αιμάτωμα και και παραχνωειδή εμφορά .

Μέλη του ΤΑΕ Πάφου μετέβησαν στο ΓΝ Πάφου όπου διενήργησαν σχετικές εξετάσεις και σύμφωνα με την μητέρα του βρέφους επίσης από την Ρουμανία το βρέφος πριν από τρεις ημέρες ενώ βρισκόταν στην κατοικία του έπεσε από τον καναπέ και κτύπησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο μέτωπο.
Η μητέρα του ωστόσο δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία μέχρι που ξεκίνησαν οι συνεχόμενοι εμετοί του τρίμηνου βρέφους.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους είναι σπάνιο αλλά συμβαίνει κάποιος να επανέλθει μετά από κάποιο χρόνο ενώ  όπως αναφέρει η έκθεση γεγονότων, το βρέφος για 45 λεπτά δεν είχε καρδιακό παλμό
Πηγή: reporter.com.cy