Περνέρα / Αλιευτικό καταφύγιο: Ζημιές στις βάρκες από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών


Ζημιές στο Αλιευτικό Καταφύγιο Αγίου Νικολάου στην Περνέρα, επέφερε η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και του ισχυρού κυματισμού που προκαλείται. 

Συγκεκριμένα, από τις κακές καιρικές συνθήκες δημιουργήθηκαν μεγάλες ζημιές στις βάρκες και τα αλιευτικά σκάφη του λιμανιού, με τους ιδιοκτήτες να προβαίνουν σε σφοδρά παράπονα στην ιστοσελίδα μας, αναφέροντας ότι, το γεγονός πως δεν υπάρχει λιμενοβραχίονας προκειμένου να περιορίσει τον κυμματισμό σε συνδυασμό με τις εργασίες που διενεργούνται στην υπό κατασκευή Μαρίνα, πλεισίον του αλιευτικού καταφυγίου, δυσχεραίνουν την κατάσταση.

"Κάθε χρόνο αντιεμτωπίζουμε το ίδιο θέμα. Κυρίως όταν οι άνεμοι είναι βόρειοι, προκαλούνται ζημιές στις βάρκες, ωστόσο φέτος το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία της Μαρίνας, δεν προνόησε να φτιάξει κυματοθραύστη προκειμένου να περιορίσει τον κυματισμό. Το Τμήμα Αλιείας, είναι ενήμερο ωστόσο δεν έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ούτως ώστε να λυθεί το πρόβλημα" ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Εκπρόσωπος του Τμήματος Αλιείας, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, ανέφερε ότι" όντως τις ημέρες που υπάρχουν ισχυροί άνεμοι δημιουργείται πιο έντονος κυματισμός στο αλιευτικό καταφύγιο", ωστόσο τόνισε ότι" το θέμα αυτό προέκυψε φέτος, ελέω εργασιών της Μαρίνας" .

Το Τμήμα Αλιείας, όπως μας είπαν, επικοινώνησε με την εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή της Μαρίνας έτσι ώστε να μεταφέρει τα παράπονα των ιδιοκτητών των σκαφών και η απάντηση ήταν πως "αναμένεται να φτάξουμε έναν μεγάλο κυματοθραύστη, ο οποίος θα καλύπτει και το αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Νικολάου.

Σημειώνεται ότι στην πλειοψηφία τους πρόκειται για επαγγελματίες ψαράδες, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώνουν κάθε φορά που παθαίνουν ζημιά οι βάρκες τους και ζητούν να υπάρξει άμεσα λύση.

Το Νέα Αμμόχωστος παρευρέθηκε στο σημείο πριν από λίγες ημέρες και διαπίστωσε δια ζώσης το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται όταν υπάρχουν κακές καιρικές συνθήκες.

Βίντεο από το σημείο, το οποίο, να σημειώσουμε, τραβήχτηκε αφού σταμάτησε η κακοκαιρία την προηγούμενη Κυριακή:

.

.

neAmmochostos