Μοιραίες παραλείψεις από το θύμα του θανατηφόρου στην Ορμήδεια… Χωρίς κράνος και φωτεινή ένδειξη


Εκκληση απευθύνει η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας για πρόληψη των θανατηφόρων δυστυχημάτων.

Με αφορμή το χθεσινοβραδινό θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε στο δρόμο Ορμήδειας – Δάσους Αχνας, ο υπαστυνόμος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας Ευαγόρας Λιμιστήρας απηύθυνε έκκληση «για πρόληψη των θανατηφόρων δυστυχημάτων» και σημείωσε πως «δεν είναι μόνο η ζώνη, το κινητό και η ταχύτητα που σκοτώνουν αλλά και πιο σημαντικά πράγματα όπως το να μην φορούμε κράνος ή γιλέκο ασφαλείας. Είναι κρίμα να χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές».

Αναφερόμενος στο δυστύχημα, είπε ότι «γύρω στις 21.15 χθες βράδυ στον κύριο δρόμο Ορμήδειας – Δάσους Αχνας σημειώθηκε θανατηφόρο δυστύχημα, με εμπλεκόμενους ένα ποδηλατιστή αλλοδαπό από ευρωπαϊκή χώρα και ένα Κύπριο οδηγό. Οι προκαταρκτικές εξετάσεις κατέδειξαν ότι ο ποδηλάτης δεν έφερε κράνος ασφαλείας και φωσφορούχο γιλέκο ενώ το ποδήλατο δεν είχε πίσω φωτεινή ένδειξη».

Πρόσθεσε πως στον οδηγό του οχήματος έγινε έλεγχος αλκοόλης με μηδενική ένδειξη και τελεί υπό κράτηση στον Αστυνομικό Σταθμό Δεκέλειας για συνέχιση των εξετάσεων.

Σημειώνεται ότι η αλλοδαπή είναι 21 ετών από τη Μολδαβία και εργαζόταν τους τελευταίους έξι μήνες σε φάρμα που βρίσκεται στη περιοχή του Δάσους Αχνας.

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ