Η καταστροφική σύνθλιψη του υποβρυχίου Titan - Σκοτώθηκαν ακαριαία οι πέντε


Και οι πέντε επιβαίνοντες στο υποβρύχιο Titan είναι νεκροί ανακοίνωσε η εταιρεία Oceangate.

H έρευνα για το εξαφανισμένο υποβρύχιο έληξε αφού κομμάτια του βρέθηκαν στον βυθό του ωκεανού, 1.600 πόδια μακριά από την πλώρη του Τιτανικού.

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή, το τέλος επήλθε από μεγάλη έκρηξη που κατέστρεψε το υποβρύχιο, κομμάτια του οποίου βρέθηκαν στον πυθμένα του ωκεανού.

Νεκροί είναι ο 61χρονος Stockton Rush, διευθύνων σύμβουλος της OceanGate Expeditions, της εταιρείας στην οποία ανήκε το Titan, το οποίο και οδηγούσε, o Βρετανός εξερευνητής Hamish Harding, 58 ετών, ο Γάλλος Paul-Henri Nargeolet, 77 ετών, με ειδικές γνώσεις στη ναυτιλία ο οποίος είχε κάνει περισσότερες από 35 καταδύσεις στον Τιτανικό, o 48χρονος Βρετανός επιχειρηματίας Shahzada Dawood, 48, και ο 19χρονος γιος του, Suleman Dawood.

Η δραματική προσπάθεια αναζήτησης του σκάφους 22 ποδιών, σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού, 900 μίλια έξω από το Cape Cod της Μασαχουσέτης, ξεκίνησε όταν το υποβρύχιο έχασε την επαφή με το μητρικό του πλοίο μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες ταξιδιού, την Κυριακή.

Το απόγευμα της Πέμπτης, αξιωματούχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι υποβρύχιοι αισθητήρες κατέγραψαν ενδείξεις από «συνεχόμενες εκρήξεις» λίγο μετά την απώλεια επαφής.

“Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες και φροντίζουμε να τους εξηγούμε, όσο καλύτερα μπορούμε, το τι συνέβη”, δήλωσε ο υποναύαρχος John Mauger, διοικητής της πρώτης περιφέρειας της ακτοφυλακής, σε συνέντευξη Τύπου στη Βοστώνη. “Είναι μια περίπλοκη υπόθεση που πρέπει να επιλυθεί, αλλά είμαι βέβαιος ότι αυτές οι ερωτήσεις θα αρχίσουν να απαντώνται” πρόσθεσε.