«Είχε πέναλτι η ΕΝΠ στο 14′, σωστά πήρε πίσω το πέναλτι που της εδωσε»


Ο πρώην διεθνής διαιτητής και σχολιαστής επίμαχων φάσεων Γιαννάκης Κυπριανίδης μιλώντας στην εκπομπή του Super Sport FM 104.0 «Δώδεκα στα σπορ», σχολίασε τις φάσεις των αναμετρήσεων της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

ΑΕΚ – Ακρίτας

«Για τη φάση του 15΄, στο τέρμα που ζητά η ΑΕΚ, δεν φαίνεται να πέρασε τη γραμμή η μπάλα. Τα τρία τέρματα που ακυρώθηκαν, βάσει των γραμμών, σωστά ακυρώθηκαν. Bέβαια, δεν έχω τις δικές μου γραμμές, οπότε σημειώνω ότι παρατηρώ».

Ομόνοια – Άρης

«Για το πέναλτι του 76΄, φαίνεται το χέρι να τον σπρώχνει, σωστά δόθηκε η παράβαση. Φαίνεται πως ήταν μέσα στη μεγάλη περιοχή και το VAR έκανε άμεσα επιβεβαίωση της παράβασης. Στη φάση του 90΄ δεν υπήρχε κάτι μεμπτό».

ΕΝΠ – ΑΠΟΕΛ

«Στο παιχνίδι με τους Αργυρού και Θεουλή, είχαμε αρκετές φάσεις. Στο 14΄ σε μία προσπάθεια του Γεβρέμοβιτς, ο παίκτης γυρνάει τη μπάλα, και ο Κονσταντίνοφ τον ρίχνει κάτω, με σκληρό μαρκάρισμα, για μένα υπάρχει παράβαση εδώ.

Στο 90+2΄ έγινε η ίδια φάση, με τον διαιτητή να δίνει φάουλ εκτός περιοχής. Όταν υπάρχουν δύο φάσεις που έχουν την ίδια κατάληξη δεν κάνεις διακρίσεις σε καμία περίπτωση, τιμωρείς και τις δύο περιπτώσεις. Αν ήταν μέσα, πάλι δε θα δίναμε τίποτα; Δεν υπάρχει διαχωρισμός στον κανονισμό.

Για το πέναλτι υπέρ της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, πράγματι από τα ριπλέι που δεν ήταν τα καλύτερα, φαίνεται ότι η μπάλα «κτυπά» στο «σκληρό» του ώμου. Η μπάλα πήρε ύψος, άρα φαίνεται πως δεν υπήρχε χέρι, λόγω της πορείας που είχε η μπάλα, σωστά πήρε πίσω την απόφαση».

Δόξα– Ολυμπιακός

«Mία φάση είχαμε, στο 43΄ ο αμυντικός του Ολυμπιακού με τον Ασάντε! Ο παίκτης των φιλοξενούμενων βάζει τα χέρια του, όμως ήταν στιγμιαία η επαφή, δεν υπάρχει κάτι»