6ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 6τη συνεχόμενη χρονιά το Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας στο χωριό Αυγόρου το Σάββατο στις 14 Ιουλίου. Με διοργανωτές την Παγκύπρια Επιτροπή Πατάτας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Αυγόρου, η αυλή του Α’ Δημοτικού Σχολείου Αυγόρου γέμισε από ντόπιους και ξένους επισκέπτες οι οποίοι περιπλανήθηκαν στην έκθεση αγροτικών προϊόντων και στα περίπτερα μαθαίνοντας διάφορες λεπτομέρειες για το τοπικό μας προϊόν.

Το φεστιβάλ στολισμένο με κίτρινες φούσκες μέχρι το βάθος, κατακλεισμένο με κόσμο ο οποίος προχωρούσε και δοκίμαζε κάθε λογής συνταγές και παρασκευάσματα με κύριο υλικό την πατάτα. Μπορούσε κανείς να ανακαλύψει προϊόντα  όπως σαπούνι από πατάτα, μαρμελάδα πατάτας, κρέμα προσώπου από πατάτα, κρέμα ματιών, σοκολατένιο λαβα κέικ και πολλά άλλα!

Μέγας Χορηγός του Φεστιβάλ για ακόμη μία χρονιά ήταν τα πατατάκια Lays  και η παρουσία τους στην φετινή εκδήλωση μπορούμε να την περιγράψουμε ως ¨τρανταχτή¨. Μία ολόκληρη παιχνιδούπολη στήθηκε από την ίδια την εταιρεία, ο κύριος Πατάτας έκλεψε τις εντυπώσεις και όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του, μία περίφημη έκδοση με χορηγό την εταιρεία Lays διανεμήθηκε στο Φεστιβάλ με γκουρμέ συνταγές από τους πιο καταξιωμένους σεφ και φυσικά μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν απεριοριστά τις νέες γεύσεις από τα αγαπημένα τους πατατάκια.

Κάθε χρόνο όπως και φέτος δεκάδες εθελοντές αφοσιώθηκαν ώστε το φεστιβάλ να διατηρήσει την καλή ποιότητα φαγητού, την διασκέδαση του κόσμου και την διατήρηση ενός τέτοιου θεσμού ο οποίος διατηρεί την παράδοση και την κουλτούρα του τόπου.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε με χορούς από τον Πολιτιστικό Ομιλο ΘΟΙ Αυγόρου, ακολούθησαν ομιλίες από τον κοινοτάρχη κύριο Παναγή Μιχαηλά και τον υπουργό γεωργίας κύριο Κώστα Καδή, παράδοση τιμητικών πλακετών στους χορηγούς και τέλος απόλαυσαν όλοι ένα θέαμα με το μουσικό σχήμα που ανέλαβε επιτυχώς τη διασκέδαση του φεστιβάλ.

Η εκρηκτική Σάσα Μπάστα, η ταλαντούχα Πωλίνα Χριστοδούλου και ο αγαπητός Νάσος Καρακώστας ανέβασαν τη διασκέδαση και ξεσήκωσαν τους θεατές με τα τραγούδια τους.

Χορηγοί Επικοινωνίας του 6ου Παγκύπριου Φεστιβάλ ήταν ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha Κύπρου, το διαδικτυακό πόρταλ alphanews.live και ο ραδιοφωνικός σταθμός Ζενιθ FM.